SP-Westfriesland-Oost steunt CAO-acties verpleegkundigen in Hoorn

23-08-2019

Dinsdag 20 augustus jl. voerden verpleegkundigen in het Dijklander-ziekenhuis in Hoorn en Purmerend actie om kracht bij te zetten aan de cao-onderhandelingen voor betere arbeidsvoorwaarden en een eerlijk salaris. Leden van de SP-werkgroep Hoorn-Medemblik-Koggenland zorgen voor ondersteuning.


SP-ers hingen vroeg in de ochtend spandoeken op aan de voor- en achterzijde van het ziekenhuis in Hoorn. Tevens deelden zij flyers uit aan medewerkers en bezoekers van het ziekenhuis. Verpleegkundigen, maar ook medewerkers in andere functies, eisen een betere cao dan nu voorligt. Zo willen zij een loonsverhoging van in elk geval 5%, willen zij meer collega’s en willen zij af van de plannen van minister Bruins (VWS) om een nieuwe wet, de BIG2, in te voeren. Deze wet is zeer omstreden, omdat zij nadrukkelijker onderscheid wil maken tussen HBO- en MBO-geschoolden. Een kwalijke zaak, zeker in deze tijd van personeelstekorten.


Problemen
Eén van de SP-werkgroepleden is werkzaam in het Dijklander-ziekenhuis in Purmerend. Als zodanig heeft hij daar deelgenomen aan de acties. Voor het ziekenhuis in Purmerend zijn er ook andere problemen: het is nog maar de vraag of in Purmerend in de toekomst nog een volwaardig ziekenhuis staat. De SP-collega’s in Purmerend organiseren over dit probleem een discussieavond met Henk van Gerven, op vrijdag 20 september a.s. . Meer informatie daarover op de site van SP-Noord-Holland.

Dijklander ziekenhuis in Hoorn actie CAO Dijklander ziekenhuis in Hoorn actie CAO