Dansen op je zestigste of ouder, kan dat (nog)?

Cursus dansexpressie opent een andere wereld

Op woensdag 4 september is er in de Plataan in Zwaag een open les dansexpressie voor senioren. Oudere dansers worden uitgenodigd om mee te komen doen met de cursus dansexpressie en dansimprovisatie die binnenkort weer van start gaat.


Wat dansexpressie precies inhoudt, moet je vooral zelf komen ervaren. Dat is de beste manier. De lessen worden gegeven door Henk Smits uit Andijk.


Dansexpressie
Bij dansexpressie dans je op ritmische, klassieke, pop, ingewikkelde, eenvoudige, harmonische, kortom op allerlei verschillende muziekfragmenten. Die stimuleren je tot verschillende bewegingen, scherp en zacht, golvend, glijdend en schokkerig, stroperig en lyrisch. Het zijn bewegingen die voortkomen uit een thema, dat elke les wordt aangeboden:
Architectuur, poëzie, beeldende kunst, een thema uit de natuur en ook een aspect uit het theater kunnen aanleiding zijn om tot beweging en dans te komen. Zo’n lesthema geeft je als danser houvast om de bewegingen die in jezelf zitten en uit jezelf gaan komen verder te onderzoeken. In de opdrachten wordt rekening gehouden met ieders fysieke mogelijkheden en die zijn er meer dan je denkt.


Dansen als zestigplusser
Als dit je aanspreekt ga dan dansen, ook als je de zestig al (ruim) bent gepasseerd. Dat kan in De Plataan, Pastoor Nuijenstraat 1, Zwaag op woensdag 4 september van 10:00 – 11:30 uur. De kosten voor een proefles bedragen €5,-.
Verdere informatie: henk.smits@quicknet.nl (mailto:henk.smits@quicknet.nl) of bel 0228 – 591144/ 06 – 50484398.

Dansexpressie kan overal Dansexpressie kan overal
Henk Smits in actie (dansen) Henk Smits in actie (dansen)