Grote zoekactie op het Markermeer naar vermiste zwemster

UPDATE: Vermiste zwemster in goede gezondheid in hotel aangetroffen. HoornGids komt hier nog op terug.

Afgelopen zaterdagavond en nacht hebben vele hulpdiensten gezocht naar een vermiste zwemster in het Markermeer bij Venhuizen. De hulpdiensten ontvingen iets na 21.30 uur een melding over een persoon te water aan de Zuiderdijk in Venhuizen. Twee vriendinnen waren daar aan het zwemmen in het Markermeer. Op een gegeven moment raakten ze elkaar uit het oog. Toen haar persoonlijke spullen nog op de kant bleken te liggen sloeg de vriendin alarm
 

Helikopters
Brandweerduikers, politie, ambulance en vijf reddingsboten spoedden zich richting het Markermeer. Ook de traumahelikopter, politiehelikopter en later de Search en Rescuehelikopter werden ingezet.
KNRM reddingstation Enkhuizen kreeg van het Kustwachtcentrum de leiding over het incident ter plekke en coördineerde de inzet van de reddingsboten en SAR helikopter en leverde een SAR-liaison voor overleg met de hulpdiensten op de wal.

Samen met de reddingsboten van reddingstation Wijdenes en Hoorn werd er lange tijd een groot gebied afgezocht. Brandweerpersoneel zocht op de wal en in het water kort onder de kant.

Na vier en een half uur zoeken was er nog steeds niets gevonden en werd de zoekactie tegen 2 uur die nacht beëindigd. Zondag zal er door de politie verder worden gezocht.
 

Reddingsactie Markermeer Reddingsactie Markermeer