Het nieuwste American Football Team van Nederland zoekt spelers

Dé kans om American Football uit te proberen tijdens open dag

Op zondag 8 september organiseren de West Frisian Outlawz een open dag. Tijdens die open dag kun je mee trainen om te kijken of American football wat voor jou is. Ben je 17 jaar of ouder, groot, klein, dik, dun, snel, langzaam of gewoon Jezelf, meld je dan aan voor de open dag op 8 september 2019 bij West Frisian Outlawz, op het complex van HSV Sport 1889 aan de Hondsdraf in Zwaag. 

Op die dag kan worden bekeken waar jouw sterke punten liggen en wat voor jou een geschikte positie zou zijn. Zo wordt gelet op de volgende punten:
- Bal gooien: hoe kun je met een bal overweg? Ben je een Quarterback/ een leider?
- Bal vangen: heb je ’balgevoel’? Kun je rennen en de bal vangen?
- Rennen met de bal: ben je snel? Kun je goed mensen ontwijken of omver rennen?
- Ben je groot en sterk? Of juist niet. 
- Ben je een Lineman? Kun je mensen opzij duwen?
- Verdedigen: kun je goed mensen neergooien? Of een bal onderscheppen?

Tijdens de open training wordt er geen bescherming (helmen, schouder bescherming etc.) gedragen, zo kan iedereen veilig mee doen. Wel is het van belang dat je (als je die hebt) kicksen of voetbalschoenen draagt. Ook wordt aangeraden een bitje/mondbeschermer in te doen (deze zijn ook bij de West Frisian Outlawz te verkrijgen voor 3 euro).

Planning Open Dag
Om 13.00 uur begint het aanmelden en inschrijven. Bij aankomst op het terrein kun je je inschrijven. Zo kan de organisatie goed bijhouden wie er geweest zijn en na inschrijving heb je ook recht op een goodie-bag, die je na de open training ontvangt. Daarna zal een korte welkomstspeech gehouden worden, waarin het verloop van de dag wordt uitgelegd en de trainers worden voorgesteld.

Omkleden
Voor diegenen die zich moeten omkleden om met de training te beginnen is daar natuurlijk tijd voor. Ook kunnen spullen in de kleedkamer achtergelaten worden, aangezien deze op slot gaan. Als iedereen er klaar voor is kan er begonnen worden. Onder leiding van ervaren coaches worden alle facetten van het American Football afgewerkt. Wanneer de training is afgelopen is het tijd voor Eten & Drinken. Er is een BBQ aanwezig en ook kunnen er (fris)drankjes besteld worden (pinnen kan niet). Als je een partner, vriend, vriendin, ouders of andere familieleden mee wilt nemen, dan is het goed om te weten dat eten en drinken tijdens de gehele Open Dag verkrijgbaar zijn. 

De open dag vindt zondag 8 september plaats op het terrein van de West Frisian Outlawz, op het complex van HSV Sport 1889, Hondsdraf 47 in Zwaag.

Westfrisian Outlawz 2 Westfrisian Outlawz 2
Westfrisian Outlawz 3 Westfrisian Outlawz 3
Westfrisian Outlawz 4 Westfrisian Outlawz 4