Nieuwe richting MVI op Van der Meij College in Alkmaar

Foto 1: Bas Janssen (r) en Max Stam. Foto 2: Taffie Verheijen (l) en Sabine Keizer tijdens ICT les

De derdejaars vmbo-leerlingen op het Van der Meij College kunnen vanaf dit jaar ook kiezen voor een nieuwe richting: Media, Vormgeving & ICT (MVI). Het is een opleiding die zowel creatief als technisch is. In de kop van Noord-Holland en regio Noord-Kennemerland is dit de enige plek waar deze opleiding te volgen is. 

De start van MVI gaat gepaard met veel nieuwe investeringen, zoals een lokaal met nieuwe Imacs van Apple. Hiermee kunnen alle ontwerpopdrachten gedaan worden op professionele Adobe software. Maar daarnaast ook nog een ander lokaal met HP Sprouts, hierop kan heel eenvoudig een ontwerp worden getekend en de stap naar een 3D ontwerp worden gemaakt. 

Wat is MVI? 
Volgens de docent vormgeving Ellen Beukers is MVI een praktische opleiding, waarin veel aandacht wordt gegeven aan nieuwe media, onder meer filmen, internet, animaties, theatertechniek, interactieve vormgeving (van bijvoorbeeld websites en apps), DTP (desktop publishing), sign (beletteren), ontwerpen en fotografie. Daarnaast is er een onderdeel ICT. Hier wordt meer geleerd over hoe een computer werkt, de aanleg van een netwerk en het downloaden en installeren van software. 

Waardevolle aanvulling
Het Van der Meij College vindt het aanbieden van het nieuwe profiel naast de huidige profielen (D&P, HBR, PIE en Z&W) een waardevolle aanvulling, aldus directeur Eric van den Berg. ”Er is een groot tekort aan bijvoorbeeld ICT-medewerkers en het is voor ons van belang om de leerlingen zo praktijkgericht mogelijk op te leiden. Bovendien is er meer dan voldoende uitstroom naar 40 mbo-opleidingen.”
Voor meer informatie kunt u terecht bij het Van der Meij College, Gravin Jacobastraat 1 in Alkmaar. Zie ook www.vandermeijcollege.nl (http://www.vandermeijcollege.nl) .

mvi-vandermeijcollege Bas Jansen (r) en Max Stam aan het werk tijdens de ICT les mvi-vandermeijcollege Bas Jansen (r) en Max Stam aan het werk tijdens de ICT les
mvi-vandermeijcollege Taffie Verheijen (l) en Sabine Keizer aan het werk tijdens de ICT les mvi-vandermeijcollege Taffie Verheijen (l) en Sabine Keizer aan het werk tijdens de ICT les