Toekomstvisie centrumgebied Kersenboogerd

Tentoonstelling in wijklab

HOORNGIDS | Gemeente Hoorn en woningcorporatie Intermaris werken samen aan een toekomstvisie voor het centrumgebied van de Kersenboogerd. De visie is verwerkt in verhalen over het verleden, heden en toekomst over de Kersenboogerd. De verhalen worden via een tentoonstelling in het Wijklab verteld. De tentoonstelling staat ook een aantal keer in de wijk. En er worden twee informatiebijeenkomsten voor inwoners van het centrumgebied georganiseerd.

 

De verhalen over het verleden, heden en toekomst van het centrumgebied van de Kersenboogerd zijn vanaf 2 september tot en met 26 september elke maandag tot en met donderdag te zien in het Wijklab Kersenboogerd, Aagje Dekenplein 24. Op dinsdag 3 september en zaterdag 14 september is de tentoonstelling ook op een aantal plekken in de wijk te vinden. Dinsdag 10 en donderdag 26 september vinden informatiebijeenkomsten in het Wijklab plaats. De tentoonstelling en informatiebijeenkomsten zijn bedoeld om reacties en meningen uit de wijk op te halen. De reacties en meningen worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van de toekomstvisie.

 

Wat is een toekomstvisie?

Wat zijn de goede kenmerken van het centrumgebied van de Kersenboogerd? En wat moet er de komende jaren gebeuren? Met andere woorden, hoe ziet de toekomst eruit voor het gebied? De toekomstvisie laat zien wat we nu en de komende jaren moeten gaan doen om het centrumgebied aantrekkelijk, leefbaar en veilig te houden. Het vertelt hoe we samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen fijn en veilig wonen in de Kersenboogerd. Met een mooie (groene) omgeving en goede winkels en voorzieningen.

 

Oude wensen in een nieuw jasje
Inwoners zijn de stem van de wijk. Gemeente Hoorn en Intermaris hebben daarom veel informatie opgehaald. De toekomstvisie is gebaseerd op gesprekken met bewoners, ondernemers en organisaties die werken in het centrumgebied van Kersenboogerd. Uit de gesprekken komen veel wensen die ook bestonden bij het ontstaan van de wijk. De ideeën en wensen van toen zijn ideeën en wensen van nu. De toekomstvisie voor een fijne woonomgeving is dan ook voor een groot deel daarop gericht, maar dan in een nieuw jasje gestoken. De toekomstvisie is opgedeeld in zes thema’s:

 

·         Het gaat goed met bewoners

·         Fijn samen wonen

·         Slim combineren

·         Aantrekkelijk winkel- en stationsgebied

·         Veilige en mooie openbare ruimte

·         Met elkaar

 

Tentoonstelling

Gemeente Hoorn en Intermaris hebben de toekomstvisie verwerkt in verhalen over de Kersenboogerd van toen, nu en straks. De verhalen zijn omgezet in een tentoonstelling. Vanaf 2 september staat te tentoonstelling elke maandag tot en met donderdag 12.00 – 16.00 uur in het Wijklab Kersenboogerd. En de tentoonstelling staat ook een aantal keer in de wijk.

-  Dinsdag 3 september op de markt om 11.00 – 13.00 uur

-  Dinsdag 3 september Voor Deen om 14.00 – 15.30 uur

-  Dinsdag 3 september Voor Station Kersenboogerd om 16.00 – 18.00 uur

-  Zaterdag 14 september voor het Wijklab om 11.00 – 13.00 uur

-  Zaterdag 14 september voor supermarkt Mleczko om 14.00 – 16.00 uur

Gemeente Hoorn en Intermaris organiseren ook informatiebijeenkomsten om te vertellen over de toekomstvisie en de verhalen van toen, nu en straks.

-  Dinsdag 10 september Informatiebijeenkomst in Wijklab Kersenboogerd van 19.00 tot 21.00 uur

-  Donderdag 26 september informatiebijeenkomst in het Wijklab Kersenboogerd van 19.00 tot 21.00 uur.

Wijklab Wijklab