Expoost - beeldentuin met nieuwe kunstwerken

06-09-2019

HOORNGIDS | Op zaterdag 7 september, midden in het Cultuurweekend Hoorn, opent Pop-up museum Expoost aan de Roode Steen haar deuren voor de vierde expositie dit jaar. Sepehr Maghsoudi presenteert zijn fashionexpo From Thread to Gold. In de beeldentuin opende op hetzelfde moment de nieuwe expositie met werken van beeldhouwers Ton Kalle en Gerard Höweler.

Steen is het medium van beide beeldhouwers. Maar ze gaan er op een verschillende manier mee om. Het werk van Ton Kalle heeft een sterke band met de natuur. De steen wordt zo veel mogelijk in zijn waarde gelaten. Eenvoud, stilte en rust spelen hier een meditatieve rol. Verwijzingen naar oerkrachten en de kracht van de natuur komen intuïtief boven drijven.

Geheimen
Gerard Höweler verstaat de kunst om de geheimen die in de steen verborgen liggen met zijn beeldhouwwerk te ontsluiten. De vorm, de struktuur, de kleur… alles bepaalt mede de manier waarop het binnenste van de steen wordt getoond. De sterke geometrische beeldhouwvormen geven een sterk contrast met de oervorm van de steen. 

De tentoonstelling is te zien tot en met 27 oktober, op woensdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur. Entree is gratis. 
Uiteraard is Expoost ook geopend tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september.
 

Kunstwerk Beeldentuin Kunstwerk Beeldentuin
Kunstwerk Beeldentuin 2 Kunstwerk Beeldentuin 2