Feestelijke start van het culturele seizoen

07-09-2019

HOORNGDS | Schouwburg Het Park was vrijdag 6 september het kloppende hart voor de opening van Cultuurweekend Hoorn. Het culturele seizoen werd geopend met een exclusieve sneak peak van de nieuwe voorstelling ‘Pie in the Sky’ van Boost Productions. En er waren vele optredens en workshops van West-Friese talenten. Alle 21 leden van Cultuur Hoorn bezorgden het publiek een veelzijdig, kleurrijk en divers programma.

Cultuurweekend Hoorn vindt voor het 15e jaar plaats en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Hoorn Kunst & Cultuur en de Gemeente Hoorn. Het driedaagse evenement is dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen in Hoorn. Bezoekers kregen uitgebreide voorproefjes van alles dat op de culturele agenda staat voor het nieuwe seizoen. Met speciale aandacht voor regionaal talent en diversiteit. Cultuur is voor iedereen en dat was ook terug te zien in het programma.

Een gouden cultuurproeverij
De avond was een levendige smeltkroes aan culturele activiteiten. Met een indrukwekkend acrobatisch beeldverhaal vol adembenemende trucs opende Boost Producties de avond, nadat wethouder Samir Bashara het Cultuurweekend opende. De hele avond konden bezoekers gratis mooie optredens en presentaties bezoeken en meedoen aan diverse zang-, dans- en tekenworkshops. Ook was er een leuke voordeelhoek met kortingen van culturele instellingen. 

Over 50 jaar Het Park Op de Dijk
In het kader van het gouden jubileumseizoen van “Het Park 50 jaar Op de Dijk” en Hoorn als “Stad van de Gouden Eeuw”  had de hele avond een gouden randje, van gouden loper bij de entree tot Gouden Eeuw selfie met Dirk & Dirkje van het Westfries Museum. De gouden afterparty in de foyer van Het Park maakte de avond compleet.

Tijdens het Cultuurweekend Hoorn worden er vier Park Podcast gemaakt, waarbij teruggeblikt wordt met bijzondere en persoonlijke verhalen over 50 jaar Het Park Op de Dijk.  Speciale gast, in de 8 meter lange theaterwagen, deze avond was Karin Bloemen die sprak over talentontwikkeling en haar bijzondere band met de schouwburg door de jaren heen.

Foto: Martin vd Linde

50 jhaar Het Park op de dijk 50 jhaar Het Park op de dijk