Voetbalverslagen zondag 8 september

Hollandia wint uit van RKAVV. Always Forward verslaat SSV met 7-0

HOORNGIDS |
Hattrick Hollandiaan Mukthar Suleiman tegen RKAVV

Hollandia speelde zondag zijn eerste uitwedstrijd tegen RKAVV in Leidschendam. De eerste helft was een schaakspel met verschillende kansen voor Hollandia. RKAVV was een kwartier lang het meest in balbezit onder aanvoering van Zakaria Amrani die zich veelvuldig in de bal speelde en strooide met knappe openingen. De Hollandiaverdediging bleef hautain overeind en de enkele keren dat Hollandiadoelman Joey Wiese moest optreden waren op de vingers van één hand te tellen. Wiese deed zijn werk als sluitpost overigens bekwaam. Hollandia begon steeds meer in de wedstrijd te komen en wist in deze fase van de wedstrijd het middenveld over te nemen van de mannen van trainer Maurizio Ceccucci. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

De tweede helft speelde Hollandia, ondanks de jeugdige leeftijd van het merendeel der spelers, een volwassen wedstrijd en gaf geen enkele kans weg. In de 55e minuut was het de ongrijpbare Mukthar Suleiman die na een foute uittrap van doelman Mike ten Kroode de score opende met een gericht schot: 0-1. RKAVV ging op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam niet door de stugge Hoornse verdediging. In de 76 minuut was het weer Mukthar Suleiman die door de verdediging wervelde en de 0-2 op het scorebord bracht. Hollandia werd daarna, ondanks het waarschuwen van trainer Anand Jagdewsing, slordiger en opmerkelijk was de enorme fout (balverlies) van Niek Reus, waarbij Jedsel Markes vrij voor doelman Joey Wiese kwam. Met een verdedigend prima tackle op de doellijn wist Niek Reus zijn fout ruimschoots goed te maken. Bij een uitval werd Mukthar Suleiman binnen de lijnen door Edon Fetahi onderuit gelopen, scheidsrechter Miquel Tjong A Hung wees resoluut naar de stip en Edon Fetahi kon gaan douchen. Opmerkelijk was het dat de vaste strafschopnemer Sven Deen de bal aan Mukthar Suleiman gunde om zijn hattrick deze middag te kunnen voltooien en die kans feilloos benutte: 0-3.

De volgende wedstrijd is er weer een op vreemde bodem, dan reist het Hollandiagezelschap naar Sportpark Meerdijk in Emmen waar de amateurtak van Emmen wacht. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

Verslag: Peter van Lobberegt

-------------------------------------------------------------------

Always Forward - SSV 7-0
De vieze smaak van de 9–3 nederlaag van Forward vorige week bij SV De Rijp was midweeks al deels weggespoeld met een 4–1 zege in de oefenwedstrijd tegen de Amsterdamse derdeklasser De Meer. Zondag volgde het restant ervan met een overtuigende 7–0 overwinning tegen het in het afgelopen seizoen naar de vierde klasse gepromoveerde SSV. De ploeg uit Stompetoren had in de eerste speelronde van het bekertoernooi thuis een kleine, bepaald niet oneervolle, nederlaag geleden tegen derdeklasser Westfriezen (2–3), maar kon in de praktisch tot de status van oefenpartij gedevalueerde wedstrijd tegen Forward de schade aanzienlijk minder goed beperken.

De beginopstelling van Always Forward kende een drietal wijzigingen in vergelijking met de ploeg die tegen De Rijp aan de eerste aftrap stond. In het centrum van de verdediging nam Colin de Jager de plaats in van Remco Bruijns en op de linkerflank ervan begon Anfernee Blanker aan zijn eerste officiële wedstrijd voor Forward. Rick Hulskes, die vorige week op die positie speelde, deed eerder op de dag mee met Forward 2. De derde personele wijziging betrof Lucas Vaerewijck, die in de spits ging spelen, terwijl Barry Rageh, op de plaats waar Tibbe de Bruin tegen De Rijp speelde, een rol als middenvelder op zich nam en op die positie – voor Forward-aanhangers die hem vooral als afmaker kennen heel verrassend – uitstekend tot zijn recht kwam. Bij de talrijke aanvallen die richting SSV-doel rolden, stond Barry Rageh vaak aan de basis ervan.

Snelle gele kaart
De averij voor de blauw-gele formatie begon al in de eerste minuut van de wedstrijd toen scheidsrechter Mahabalie de wellicht snelste gele kaart uit zijn lange loopbaan trok als straf voor de pleger van een tackle / aanslag op de benen van Ferris Inyamah. Vijf minuten later werd daar een in een doelpunt uitgedrukte schadepost aan toegevoegd. Tom de Weerd bracht in het centrum de bal uit een fraaie pass van Clyde Limbach onder controle en schoot vervolgens hard binnen (1-0).
Twee minuten na de openingstreffer werd Anfernee Blanker op links gelanceerd. Zijn trekbal kon echter worden weggewerkt. Even daarna kon dezelfde Blanker uit een breedtepass opnieuw opkomen. Deze keer besloot hij zijn actie met een schot dat net over de kruising van de eerste paal verdween. Na een mooie combinatie met Quinten Gorissen en Mauro Robles Bello kon Lucas Vaerewijck een doelpoging wagen, maar het schot werd gekraakt.

SSV gevaarlijk
Na een klein kwartier spelen brak SSV voor de eerste maal gevaarlijk uit. Een goede ingreep van Colin de Jager voorkwam dat een een Stompetorense spits in schietpositie kwam. Een verre trap uit de Forward-defensie belandde via de borst van Tom de Weerd bij Lucas Vaerewijck die onmiddellijk Quinten Gorissen op rechts bediende en Tom de Weerd was precies op tijd voor het SSV-doel opgedoken om Gorissens voorzet met een kopbal doeltreffend af te ronden (2–0). Bij de volgende doelpoging van Tom de Weerd, een schot uit de draai uit een voorzet van Mauro Robles Bello, bracht SSV-doelman De Vries redding. Dat deed deze keeper ook toen Patrick Bruijns, na balverovering op de SSV-helft, doorbrak en een vleugelschot afvuurde.
De Vries lardeerde zijn goede optreden in deze fase van de wedstrijd met een half-mislukte uittrap, maar die werd niet afgestraft omdat Quinten Gorissen, voor wie de voorzet bedoeld was, op het moment dat de bal bij hem aankwam op de grond lag. De SSV-doelman herstelde zich knap door eerst goed uitlopend net iets eerder bij een verre pass van Ferris Inyamah te zijn dan Anfernee Blanker en kort daarna een door  Tom de Weerd ingekogelde vrije trap te stoppen en de bal uit de rebound van Quinten Gorissen zelfs klemvast in handen te pakken.

Gevaar
Na een klein halfuur spelen was er weer sprake van gevaar bij het Forward-doel. Luuk Weel greep een voorzet die volgde op een door Ferris Inyamah afgeslagen aanval en even later volgde, na balverlies van Forward in de opbouw, een schot dat langs Luuk Weels doel vloog. Een inswingende vrije trap van Patrick Bruijns bezorgde de defensie van SSV de nodige problemen, evenals enkele daaropvolgende Forward-aanvallen, waarvan een uit een uitbraak na een door Mauro Robles Bello onbedoeld weggegeven corner voor de bezoekers, maar doelpunten leverden die niet op. De derde Forward-treffer kwam er nog wel voor de rust: Tom de Weerd bereikte in het centrum Lucas Vaerewijck, die koelbloedig afrondde (3–0). Een verdediger van SSV werd vlak voor het rustsignaal getroffen door twee dreunende schoten van Colin de Jager en Barry Rageh, waarna Clyde Limbach in derde instantie de bal naast het doel werkte.

Na de thee kwamen Delaney van Schagen en Cemil Zaal in het veld voor Colin de Jager en Anfernee Blanker. Delaney van Schagen moest direct na de aftrap al aan de bak met een knappe ingreep, waarmee hij de laatste pass uit een kansrijke SSV-aanval onderschepte.
Ferris Inyamah werkte in de 51e minuut de bal die uit een corner via via bij hem terechtkwam tegen het net, maar deze treffer werd wegens een even eerder gemaakte overtreding afgekeurd. Uit de volgende corner kopte Tom de Weerd de bal langs de verkeerde kant van de paal. Even later forceerde Lucas Vaerewijck een corner op links. Cemil Zaal belastte zich met het nemen daarvan en vond het hoofd van Clyde Limbach, wiens kopbal een scrimmage veroorzaakte waarin Quinten Gorissen uiteindelijk het net vond (4–0). Cemil Zaal ging kort daarna op herhaling en vond deze keer het hoofd van Tom de Weerd, die  zijn kopbal een prooi voor doelman De Vries zag worden. In de 59e minuut kreeg Cemil Zaal alsnog een tweede assist op zijn naam, toen hij uit een fraaie pass van Barry Rageh de bal kon voorzetten op Quinten Gorissen die de 5–0 liet aantekenen.

Bruikbare passes
In het laatste halfuur van de wedstrijd hield de druk van Forward op het SSV-doel aan. Vooral Barry Rageh strooide met bruikbare passes naar beide vleugels en de vele voorzetten die uit de aanvallen voortkwamen zorgden voor veel dreiging. Nadat hij voor Clyde Limbach in het veld gekomen was, vestigde Goos Barentsen de aandacht op zich. Voor de eerste maal was dat bij een voorzet van Quinten Gorissen uit een inworp van Tom de Weerd, toen Goos Barentsen de bal net niet goed genoeg kon raken. Bij de tweede maal, als eindpunt van een fraaie combinatie tussen Patrick Bruijns, Barry Rageh en Tom de Weerd, kon hij dat wel en dat leverde prompt de zesde treffer van Forward op. Bij de derde doelpoging van Goos Barentsen, een schot na een mooie pass van Tom de Weerd door het centrum, verrichtte doelman De Vries weer een knappe redding en bij de vierde, volgend op een combinatie met Patrick Bruijns en Tom de Weerd, vond Goos Barentsen weliswaar weer het doelnet, maar dat deed  hij in buitenspelpositie.

Kansen voor SSV
De bezoekers kregen daarna een van hun weinige kansen in de tweede helft. Een aanval over links werd afgeslagen door Ferris Inyamah, maar de rebound dwong Luuk Weel tot een redding die SSV een corner opleverde. Hieruit werd hun verreweg gevaarlijkste aanvaller, Ourhris, in stelling gebracht, die de bal onder druk van Patrick Bruijns langs het Forward-doel schoot.
In de 81e minuut bracht Tom de Weerd met zijn derde en Forwards zevende doelpunt de eindstand op het scorebord uit een combinatie met Barry Rageh en Mauro Robles Bello. SSV ontsnapte aan een achtste treffer die uitbleef bij enkele langdurige aanvallen, waarbij de bal een aantal malen half kon worden weggewerkt of geblokt, maar in alle gevallen ging de afrondende doelpoging, al of niet via doelman De Vries, naast of over het SSV-doel.
Een minuut voor het einde kwam de laatste kans voor de bezoekers, een schot van even buiten Forwards strafschopgebied dat net langs Luuk Weels doel vloog (waardoor Forwards doelman voor de tweede maal in 2019 in een officiële wedstrijd de nul hield; de vorige was tegen WMC).

Slotakkoord
Het slotakkoord was voor Always Forward. Uit een combinatie met Goos Barentsen en Mauro Robles Bello kreeg Barry Rageh de mogelijkheid zijn uitstekende optreden met een doelpunt te bekronen, maar helaas ging zijn schot hoog over.

De andere wedstrijd die zondag in poule 3.37 werd gespeeld, ging tussen de ploegen die vorige week hun wedstrijd gewonnen hadden, SV De Rijp en Westfriezen. Deze wedstrijd eindigde in een 3–3 gelijkspel, waardoor Forward op de ranglijst nu de derde plaats inneemt, met één punt achterstand op de beide koplopers, en in theorie nog niet is uitgeschakeld. Om verder te bekeren moet Always Forward aanstaande zondag zelf winnen van en bij Westfriezen, terwijl SV De Rijp thuis niet mag winnen van SSV.