Autobedrijven Jacob Schaap neemt Toyota Botman over

Autobedrijf blijft gevestigd in Zwaag met behoud van de naam Botman

Toyota Botman Zwaag B.V. wordt per 1 oktober overgenomen door Autobedrijven Jacob Schaap. Beide familiebedrijven hebben een overeenkomst bereikt. Alle personeelsleden worden overgenomen. 

Het autobedrijf blijft gevestigd in Zwaag en de naam Toyota Botman blijft ook aangehouden. Joost Schaap ziet geen enkele reden om deze te veranderen, aangezien de familie Botman in Westfriesland een goede reputatie heeft opgebouwd. Peter Botman gaat de dagelijkse leiding in Zwaag voor zijn rekening nemen. De broer van Peter, Sjaak Botman, grijpt dit moment aan om na 40 jaar afscheid te nemen van zijn bedrijf.

Familiebedrijf
Het familiebedrijf Jacob Schaap is al 40 jaar vertegenwoordiger van het merk Volvo. Gedurende die tientallen jaren breidde het bedrijf uit met verschillende merken, zoals Suzuki, Jaguar, Landrover en Toyota. “Bij ons gaat kwaliteit en service beduidend verder dan de auto alleen”, aldus Joost Schaap, directeur van elf vestigingen verspreid over Flevoland en Friesland en vanaf oktober dus vestiging nummer twaalf in Noord-Holland. 

Foto: Peter Botman (l), Joost Schaap en Sjaak Botman. (Foto: Toyota Botman)

Schaap neemt Toyota Botman Zwaag over Schaap neemt Toyota Botman Zwaag over