The Very 80’s coverband zoekt frontman zanger

Cor Dol gaat de groep verlaten

HOORNGIDS | Onlangs kondigde de veelzijdige, met veel muzikaal talent begiftigde, Cor Dol zijn vertrek aan bij de groep The Very 80’s waar hij al heel lang mee rondtoert in de regio.  Dat deed hij op facebook op gepaste wijze met als kop ’Het eind van een tijdperk’. We lezen mee.

”Mijn oudste zoon was nog niet eens geboren toen ik al in de repetitieruimte stond met The Very 80’s. Inmiddels studeert hij in Amsterdam. We zijn meer dan 17 jaar en honderden optredens verder. The Very 80’s was en is mijn band. Ook was ja, want na al die jaren heb ik besloten om dit tijdperk af te sluiten. De reden is complex, maar heeft absoluut niets met de leden van de band zelf te maken. Laten we het erop houden dat ik de laatste maanden niet meer de energie eruit kan halen die ik erin stop. Het heilige vuur is een waakvlammetje geworden. Het wordt tijd voor nieuwe horizonten, nieuwe uitdagingen, nieuwe muziek.
Ga ik het missen? Zeker. Met gabber van het eerste uur Leon Schuld, superbassist Hein Nagelmaeker, fijne funkyman Erik Ruiter, liefste moeder van de band en geweldige zangeres Nancy Bregman-van Straaten en geluidengoochelaar Marcus Soeters hadden we het laatste jaar een band met lieve, enthousiaste en heel goede muzikanten. Ik hoop dat ik ze nog eens mag bellen voor een van mijn toekomstige muzikale zaakjes. Maar ook leden van weleer, zoals Bernd Ooijevaar, Ronald Wijchers en Zangeres Janina waren super om mee te werken. (En er zijn er meer hoor!)
Geen zorg (of juist wel): ik verdwijn niet uit uw aller muzikale leven. Er is nog genoeg te doen en er borrelt van alles. Ik ben nog met de band te zien tot eind oktober en er wordt gefluisterd dat er nog een groots afscheid met enorme cadeaus aan komt, maar daar weet ik natuurlijk niets van. En The Very 80s blijft gewoon bestaan: ze gaan op zoek naar een vervanger voor de onvervangbare (Iedereen is vervangbaar hoor).”

Op zoek
De bandleden van The Very Eighties betreuren het vertrek van Cor Dol ten zeerste, maar zijn vastbesloten door te gaan op de ingeslagen weg en gaan om die reden op zoek naar een frontman/zanger die liefst afkomstig is uit Westfriesland en nog liever uit de omgeving van Hoorn. Het repertoire van de groep bestaat uit met name de bekende hits uit de late 70’s en 80’s, waarvan een groot gedeelte Disco-dance gerelateerd o.a. Earth, Wind & Fire, Chic, Jacksons, Tavares, Prince en vele andere . Aangevuld met pop, rock en Nederlandstalig van o.a. Wham!, Abba, Grease, Simple Minds, U2, De Dijk, en Doe Maar. 

Repetities
The Very Eighties repeteren tweewekelijks in Westfriesland en staan ongeveer twintig keer per jaar op de bühne, in en buiten de regio. De band zoekt een ervaren frontman zanger zonder podiumvrees die weet wat een feestje bouwen is. Muzikale vaardigheid op gitaar is daarnaast een pré.
Wie interesse heeft of gewoon nieuwsgierig is kan contact opnemen door een mail te sturen met gegevens over zichzelf en eventueel een filmpje of een opname waarop hij te zien is. Dat kan gestuurd worden naar thevery80s@gmail.com (mailto:thevery80s@gmail.com). Meer informatie over de groep is te vinden op facebook onder de naam Thevery80s.

Cor Dol verlaat The Very Eighties Cor Dol verlaat The Very Eighties