Resultaten voetbalclubs Hoorn en de regio zondag 15 september

15-09-2019

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Zwaluwen’30 plaats zich voor volgende ronde districtsbeker na winst op Spartanen (3-1)

Na het verlies tegen Purmersteijn (zat) met 2-3 werd vorige week gewonnen van LSVV (1-3). Winst op Spartanen zou voldoende moeten zijn voor het bereiken van de volgende ronde. Het eerste kwartier gebeurde er weinig van beide kanten. In de 16e minuut het eerste schot op doel van Spartanen door Jay van Ooijen.

Bij Zwaluwen’30 waren Koen Verlaat, Gani Meholli, Thomas Schaap en Wietse van Diepen geblesseerd. Pieter Koopman was weer aanwezig en begon als wissel. In de 20e minuut een diepe bal door Jouke Huitema op de sprintende Mircle Elstak. Deze was sneller dan zijn directe tegenstander en wist ook de doelman van Spartanen met een prima stiftbal te verschalken (1-0). In de 44e minuut een duidelijke overtreding in de 16 op Mircle Elstak; scheidsrechter Pedro Raven zag er geen overtreding in!

Na de rust begon Zwaluwen’30 overtuigend; Mircle Elstak kopte een bal over in de 46e minuut en een gesmoorde bal van opnieuw MIrcle in de 52e minuut. Pieter Koopman kwam in de 56e minuut in het veld voor Thomas Hand en Joost Feld in de 63e minuut voor Alpay Arlarslan. In de 65e minuut werd het 2-0. Aanvoerder Jouke Huitema schoot een vrije trap van zo’n 25 meter in de linkerbovenhoek. De Spartanen-keeper was kansloos.

De wervelende Zwaluwen’30-spelers waren de baas op het veld en het wachten was op meer doelpunten. Teveel lopen met de bal door de Zwaluwen’30-spelers zorgde ervoor dat Spartanen zich steeds kon herstellen en soms ook aan aanvallen mocht denken. Joey Papamelodias verving in de 68e minuut Mircle Elstak.

Joost Feld schoot in de 72e minuut voorlangs het Spartanen-doel. In de 79e minuut was daar toch de aansluitingstreffer door Spartanen. Van dichtbij kon de bal worden binnengetikt: 2-1. Scheidsrechter Pedro Raven negeerde hierbij het vlagsignaal voor buitenspel door de assistent-scheidsrechter. Spartanen ging hierna opportunistischer spelen en geloofde er weer in. Zwaluwen’30 had zichzelf onnodig in de problemen gebracht door het missen van meerdere goede mogelijkheden.

In de 90e minuut werd het duel definitief beslist. Pieter Koopman werd prima aangespeeld en mocht uithalen van buiten het strafschopgebied voor de 3-1. Een prima doelpunt waarbij de scheidsrechter nu het vlagsignaal van de assistent aan de andere kant negeerde.

Een verdiende winst voor een sterker Zwaluwen’30 tegen Spartanen.

Volgende week begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen promovendus ZOB uit de Zuid-Oost-Beemster.

SEW - HSV Sport 7-2

In de wedstrijd SEW tegen HSV Sport deed Mitch Rekveld weer eens van zich spreken. Drie doelpunten in de eerste helft, met schoten van onmogelijke afstanden en posities, maar dat maakt Rekveld niets uit. Hij blijft gewoon uit alle standen op doel schieten. Ook in de tweede helft was hij trefzeker.

In de 14e minuut leek Bryan Broedersz de score al te openen, maar scheidsrechter Bas de Wit keurde de treffer af wegens buitenspel. Een kwartier later raakte Travis Reuser door een verkregen vrije trap de kruising, een minuut later gevolgd door de openingstreffer. Wie anders dan Mitch Rekveld kreeg het doelpunt op zijn naam, na een op het oog houdbaar afstandsschot. In de 38e minuut kogelde dezelfde Rekveld de 2-0 tegen de touwen. Vlak voor rust werd een doelpunt van Travis Reuser nog afgekeurd wegens buitenspel, maar Mitch Rekveld slaagde erin om de ruststand van 3-0 op het scorebord te krijgen.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud of de vierde treffer kon worden genoteerd. Dit keer op naam van Travis Reuser. Na de zoveelste fraaie combinatie tussen Bryan Broedersz en Mitch Rekveld wist de laatste in de 55e minuut te scoren. Tien minuten later tekende Maarten Jan Martin voor de 6-0 en weer tien minuten later bekroonde Bryan Broedersz zijn uitstekende spel met een fraaie goal in de verste hoek, waardoor de 7-0 werd bereikt.

Enkele minuten voor het eindsignaal slaagde HSV Sport er toch nog in om te scoren. Martin Hollak zorgde voor de 7-1, waarna zijn teamgenoot Westerik de eindstand bepaalde op 7-2. SEW bekert met dit resultaat verder.

Emmen - Hollandia 1-2
Morgen een verslag. Hier alvast de beelden.......

Westfriezen - Always Forward 1-1

De Blokkers - Berkhout 6-0

Hauwert ‘65 - Woudia 2-4

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.