Voetbalverslagen zondag 15 september

Hollandia maakte het zichzelf onnodig moeilijk in Emmen

HOORNGIDS | Door uitstekend werk van de VV Emmen-doelman bleef het wonderwel 0-0 tot de rust in de wedstrijd tussen Emmen en Hollandia. Het vele malen sterkere Hollandia kon goalie Lars van der Swaluw ondanks diverse kansen niet passeren. Het was aan hem te danken dat grote kansen van Sven Deen, Luke Abelskamp, Bart Spil en Mark Zwagerman geen treffer opleverden.

In de tweede helft rook Hollandia dat er meer in zat, mede vanwege het povere spel van de mannen van Hendrik Oosting. VV Emmen kreeg wel de eerste kans van de wedstrijd via een kopbal van Rogier Luiken. Hollandia dat met invaller Mukthar Suleiman meer snelheid in de aanval bracht kreeg ook weer enkele kansen. In de 51e minuut was het Luke Abelskamp die zich knap vrijspeelde na doorkoppen van Bart Spil, waarna hij de score opende: 0-1.

Rood
Toen Glen Arts van Emmen in de 71e minuut na een overtreding op Mukthar Suleiman met rood het veld moest verlaten leek de thuisclub kansloos. Maar door een afstandsschot van Sander de Grote uit het niets, verraste hij Hollandia-doelman Joey Wiese volkomen en bracht geheel tegen de verhouding in de stand weer gelijk: 1-1.

Penalty
Van de gelijkmaker kon VV Emmen echter niet lang genieten. Vier minuten later werd Mukthar Suleiman door Nick Kroeze in het strafschopgebied onderuit gelopen. De toegekende strafschop werd feilloos door Sven Deen benut, zodat Hollandia verdiend op 1-2 kwam, hetgeen tevens de eindstand was. Dat leverde de dik verdiende drie punten op wat Hollandia op een tweede plaats in de ranglijst bracht. Tijdens de busreis terug naar Hoorn werd door assistent-trainer Joep Groen aan meegereisde supporters en buschauffeur Harry gevraagd wie zij dachten dat de man van de match zou zijn deze middag. Het werd uiteindelijk Marijn Ploem die via de microfoon een lied moest zingen. De tekst werd gebruikt om enkele medespelers op een muzikale en leuke manier een hak te zetten. Prima sfeertje bij Hollandia.
Volgende wedstrijd tegen Alphense Boys wordt op zaterdag 21 september om 19:00 uur in het Julianapark gespeeld.

Hierbij de beelden van de westrijd

------------------------------------------------------
Westfriezen –  Always Forward  1–1

Wegens de slechts zeer geringe kans op overleving van de poulefase van het bekertoernooi, in het kader waarvan de wedstrijd plaatsvond, werd de ontmoeting in sportpark ‘t Krijt tussen Westfriezen en Always Forward, zeker van Forwardzijde, als oefenwedstrijd beschouwd, zij het als een iets specialere dan een gewone oefenwedstrijd wegens het derby-karakter van het treffen. De wedstrijd werd afgesloten met met een 1–1 gelijkspel waarmee, gezien de veldverhouding in met name het laatste kwart van de strijd, Forward iets meer tevreden kon zijn dan de thuisploeg, al mocht hun doelman opgelucht ademhalen bij een Forward-treffer die wegens buitenspel werd afgekeurd en bij een geboogd afstandsschot dat buiten zijn bereik op de lat belandde.

Ten opzichte van de beginopstelling van de wedstrijd van vorige week tegen SSV was het team van Forward op enkele plaatsen gewijzigd. Delaney van Schagen begon in het centrum van de verdediging en Cemil Zaal startte op de linkervleugel daarvan. Zij vervingen Colin de Jager en Anfernee Blanker. Verder was er een plek ingeruimd voor Mihail (Mike) Apostol, die inmiddels speelgerechtigd is geworden, en daardoor verhuisde Lucas Vaerewijck naar de bank. Die bank was goed bezet want de ziekenboeg is, eindelijk, grotendeels leeggestroomd.

Openingsfase
De openingsfase van de wedstrijd speelde zich overwegend op de speelhelft van de bezoekers af zonder dat er echte kansen of mogelijkheden ontstonden. Het meest opvallende moment was de blessurebehandeling van een van de Westfriezen, die na de oplapbeurt nog probeerde verder te spelen, maar zich even later toch moest laten vervangen.
In aanvallend opzicht kwam Forwards inbreng in de eerste 20 minuten vooral van Cemil Zaal die enkele malen met diepe passes op links werd bereikt en voorzetten kon afleveren die echter alle door de Westfriezen-defensie betrekkelijk gemakkelijk konden worden weggewerkt. Dat was, in de 15e minuut, in veel mindere mate het geval bij een actie op rechts van zijn collega-vleugelverdediger Mauro Robles Bello, wiens voorzet na een mooie 1–2-combinatie voor het doel langs ging en bij de tweede paal ternauwernood voor de inlopende Cemil Zaal tot corner werd verwerkt. Luuk Weel moest in de 19e minuut voor de eerste maal serieus in actie komen bij een doorbraak van een Westfriezen-spits, hetgeen hem prima afging.

Weinig gevaarlijke momenten
In de loop van de eerste helft verplaatste het spel zich geleidelijk iets meer in de richting van de Westfriezen-speelhelft maar de verdedigingen bleven domineren, waardoor er slechts weinig gevaarlijke momenten ontstonden. Eén daarvan deed zich voor bij een vrije trap voor de thuisclub: terwijl iedereen op een boog in het strafschopgebied leek te rekenen, schoot de nemer van dienst verrassend rechtstreeks op doel. Omdat de bal geen raketvaart had meegekregen kon Luuk Weel hem opvangen. Direct daarna moest diens collega aan de andere kant van het veld met een fraaie redding in actie komen om een door Ferris Inyamah ingekopte corner buiten zijn doel te houden. Een counter volgend op een corner van Forward leverde, na een verre uittrap van de Westfriezen-doelman, een spits van de thuisploeg een behoorlijke kans op, maar in zijn poging met een boog over Luuk Weel te scoren, raakte hij de bal verkeerd.
Kort voor de rust testte Clyde Limbach met een afstandsschot de Westfriezen-doelman, die de knal wist te pareren en vervolgens pakte hij uit de rebound van Mike Apostol de bal ook nog klemvast. Het laatste wapenfeit uit de eerste helft betrof een Westfriezen-aanval door het centrum, die met een langs Luuk Weels doel verdwijnend afstandsschot werd besloten.

Ook in de tweede helft, waarin Anfernee Blanker in het veld kwam voor Cemil Zaal, speelde het spel zich in de beginfase voor het merendeel af op de speelhelft van Always Forward, maar het waren de bezoekers die in de 50e minuut het net van de tegenpartij wisten te vinden. Nadat achtereenvolgens een vrije trap van Barry Rageh en een voorzet van Mike Apostol waren afgeslagen, leverde Ferris Inyamah van buiten het Westfriezen-strafschopgebied uit de rebound een hard schot af, dat via de hak van Clyde Limbach in het doel belandde. Helaas voor Always Forward stond hij in buitenspelpositie.
Even daarvoor had Luuk Weel, weer bij een counter van de thuisploeg volgend op een Forward-corner, de bal buiten zijn strafschopgebied moeten wegwerken. Een zeer langdurige aanval van Westfriezen vond zijn einde toen Mauro Robles Bello in twee instanties ingreep. Een in geel shirt gehulde centrale verdediger begon in de 55e minuut aan een indrukwekkende solo die hem langs vele tegenstanders voerde. Toen de bal uiteindelijk voor hem werd weggetikt kwam die terecht bij een medespeler die bijna kon doorbreken, maar met een sliding kon Delaney van Schagen dat voorkomen. Uit de volgende aanval van de thuisclub werd Luuk Weel daadwerkelijk onder vuur genomen. Hij pareerde het schot, waarna Ferris Inyamah de bal koelbloedig in Luuk Weels handen kopte. Een kopbal vanaf de rand van zijn strafschopgebied leverde een aanmerkelijk minder groot probleem op voor Luuk Weel.
Met een actie volgend op een pass van Barry Rageh bracht Anfernee Blanker Mike Apostol  in stelling, die zijn schot door de Westfriezen-doelman tot corner verwerkt zag worden. De geel-witte verdediging hield bij die corner opruiming, zoals Patrick Bruijns dat even daarna deed bij een corner van de thuisclub en in de loop van de strijd nog bij enkele andere voorzetten. Diezelfde Patrick Bruijns, met een mislukte poging de bal met de voetzool terug te trekken, en in nog veel sterkere mate een Westfriezen-spits die direct daarna de bal volledig miste toen hij die met een trap achter het standbeen langs voor wilde zetten, zorgden halverwege de tweede helft voor de komische noot, waaraan een einde kwam met een door een Westfriezen-middenvelder om onduidelijke reden over de tribune geschoten bal.

Gele kaart
Lucas Vaerewijck was inmiddels in het veld gekomen voor Quinten Gorissen. Anfernee Blanker kreeg na een overtreding even buiten de punt van het Forward-strafschopgebied een gele kaart voorgehouden. Het was weer Patrick Bruijns die de uit de vrije trap voorgezette bal wegwerkte.
Een vrije trap, door Barry Rageh van links genomen, bereikte Lucas Vaerewijck die slechts ten koste van een corner kon worden gestuit. In de 70e minuut ving Mike Apostol  in het middenveld een verre trap op en retourneerde de bal direct met een boog naar het doel, maar het speeltuig belandde op de lat. Even daarna brak Westfriezen op rechts door. Luuk Weel keerde het vleugelschot met de voet en zijn defensie zorgde vervolgens voor verder transport van de bal.
Diovaris Balentina kwam in de 72e minuut voor de eerste maal sinds hij een langdurige blessure had opgelopen weer binnen de lijnen. Mike Apostol maakte plaats voor hem.
In de laatste twintig minuten van de wedstrijd werd de druk van Westfriezen geleidelijk groter en Forward kreeg steeds meer moeite om daar onder uit te komen. Een schot uit een gevaarlijke uitbraak na balverlies van Forward op het middenveld stuitte af op een lichaam in de verdediging en Ferris Inyamah werd vol getroffen door een schot dat werd afgevuurd nadat de scheidsrechter had gefloten. Na opgelapt te zijn, kon hij de strijd hervatten, al moest hij daartoe eerst nog een eindje om het veld lopen richting zijlijn.
Always Forward kwam nauwelijks nog over de middenlijn, maar als dat gebeurde was het niet ongevaarlijk. Mauro Robles Bello brak op rechts door en werd bij de doellijn door middel van een overtreding gestuit. De vrije trap leverde niets op, maar de volgende uitbraak van Forward, in de 88e minuut deed dat wel. Met een knappe actie leverde Mauro Robles Bello de bal af bij Tom de Weerd, die vanaf de rechter zijlijn met een verre breedtepass – die Dio Balentina slim langs zich heen liet gaan – de opstomende Anfernee Blanker lanceerde. Die brak door en schoof de bal langs de uitlopende Westfriezen-doelman tegen het net (0 – 1).
Westfriezen wilde alles behalve verliezen en perste er in de laatste minuten een slotoffensief uit, dat prompt, uit een aanval over rechts, de gelijkmaker opleverde. Daarna kreeg de ploeg nog mogelijkheden op meer, maar bij een goede kans belandde de bal tegen het zijnet en Luuk Weel stond bij de paal op zijn post bij de laatste doelpoging van de wedstrijd.

Het resultaat van de wedstrijd tegen Westfriezen betekende voor Always Forward direct dat het bekeravontuur aan zijn niet al te zeer betreurde einde was gekomen. Westfriezen zou bij een nederlaag van De Rijp tegen SSV geplaatst zijn voor de knock-outfase, maar van het Wonder van De Rijp, dat daarvoor nodig was, kwam niets terecht. De Rijp won de strijd tegen de ploeg uit Stompetoren met 5 – 0 en eindigde daardoor met zeven punten uit drie wedstrijden en een fraai doelsaldo van +11 op de eerste plaats in de poule.

-------------------------------------------------------
SEW - HSV Sport 7-2

In de wedstrijd SEW tegen HSV Sport deed Mitch Rekveld weer eens van zich spreken. Drie doelpunten in de eerste helft, met schoten van onmogelijke afstanden en posities, maar dat maakt Rekveld niets uit. Hij blijft gewoon uit alle standen op doel schieten. Ook in de tweede helft was hij trefzeker.

In de 14e minuut leek Bryan Broedersz de score al te openen, maar scheidsrechter Bas de Wit keurde de treffer af wegens buitenspel. Een kwartier later raakte Travis Reuser door een verkregen vrije trap de kruising, een minuut later gevolgd door de openingstreffer. Wie anders dan Mitch Rekveld kreeg het doelpunt op zijn naam, na een op het oog houdbaar afstandsschot. In de 38e minuut kogelde dezelfde Rekveld de 2-0 tegen de touwen. Vlak voor rust werd een doelpunt van Travis Reuser nog afgekeurd wegens buitenspel, maar Mitch Rekveld slaagde erin om de ruststand van 3-0 op het scorebord te krijgen.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud of de vierde treffer kon worden genoteerd. Dit keer op naam van Travis Reuser. Na de zoveelste fraaie combinatie tussen Bryan Broedersz en Mitch Rekveld wist de laatste in de 55e minuut te scoren. Tien minuten later tekende Maarten Jan Martin voor de 6-0 en weer tien minuten later bekroonde Bryan Broedersz zijn uitstekende spel met een fraaie goal in de verste hoek, waardoor de 7-0 werd bereikt.

Enkele minuten voor het eindsignaal slaagde HSV Sport er toch nog in om te scoren. Martin Hollak zorgde voor de 7-1, waarna zijn teamgenoot Westerik de eindstand bepaalde op 7-2. SEW bekert met dit resultaat verder.