Wijkcentrum Grote Waal kent vele activiteiten

17-09-2019

HOORNGIDS | Het wijkcentrum Grote Waal heeft de bewoners gedurende het hele jaar veel te bieden. Er wordt dan ook door velen gebruik van gemaakt. Men kan er terecht voor o.a. Melt Yoga, het repaircafé, MBVO Gym, zaalvoetballen voor jongeren vanaf 16 jaar, de teken/schildergroep ’Kunstzinnig’ en Ouder en Kind Ochtend.

Ouder en Kind Ochtend
De Ouder en Kind Ochtend is een gezellige ontmoetingsochtend voor ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar. De kinderen spelen samen en ouders hebben de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, bijvoorbeeld over het opvoeden. De ochtenden vinden plaats op donderdag van 10.30-12.00 uur. Kosten €1,50 per ochtend.

Repair Café 
Ook wat te repareren? U weet niet hoe? Bij het Repaircafé kunt u samen met het enthousiaste team aan de slag. Repareren is goed voor het milieu, voor uw portemonnee  en voor sociale contacten. U bent van harte welkom op dinsdagmiddag van 13.30 tot  15.30 uur in het wijkcentrum. Op dinsdag om de week, dinsdag 1, 15 en 29 oktober, 12 november etc. De hulp is gratis, voor vervangen van belangrijke onderdelen wordt u doorverwezen. 

Maatjes in de wijk
In de wijk Grote Waal is het wijkcentrum op zoek naar nieuwe vrijwilligers:  o.a. Taalmaatjes en Planmaatjes. Een Taalmaatje biedt bewoners de mogelijkheid de Nederlandse taal te oefenen. Zij spreken wekelijks met elkaar af en praten, lezen of schrijven samen. Planmaatjes ondersteunen bewoners die hulp kunnen gebruiken bij overzicht krijgen, ordenen van post en financiën. Wat wordt er geboden? O.a. een flinke dosis voldoening, vrijwilliger zijn in je eigen tijd, onvergetelijke ervaringen, begeleiding op maat en een training door Stichting Netwerk en Jouw Budgetcoach. Sociaal werker Antoinette Roovers wil graag met u in gesprek om uw mogelijkheden te bespreken en gaat op zoek naar de juiste match.

Spreekt dit u aan? Loop binnen, bel of mail met Antoinette Roovers, Wijkcentrum Grote Waal, Grote Beer 3 in Hoorn, 0229-280940, a.roovers@netwerkhoorn.nl (mailto:a.roovers@netwerkhoorn.nl) .

Repaircafe Grote Waal Repaircafe Grote Waal