Weekblad failliet: waar komen gemeentelijke 'Bekendmakingen'?

17-09-2019

HOORNGIDS | Brief van Fractie Tonnaer aan het College van B&W naar aanleiding van het bericht in het Hoordhollands Dagblad over BDU-media, de uitgever van de Noord-Hollandse huis-aan-huisbladen die voor een aantal titels faillissement heeft aangevraagd.

 

Geacht College,

Uitgever BDU-media, uitgever van o.a. het Westfries Weekblad, heeft afgelopen vrijdag het faillissement aangevraagd. Waarschijnlijk wordt door de rechtbank vandaag het faillissement uitgesproken. Door het faillissement zullen waarschijnlijk 34 werknemers hun werk te verliezen. Omdat de activiteiten van de uitgever per direct worden gestopt, zal deze week geen Westfries Weekblad meer uitgegeven worden.

Dit heeft ook gevolgen voor de pagina’s Bekendmakingen van de gemeente Hoorn. Deze pagina’s worden gebruikt ter informatie en als wettelijke verplichting voor o.a. bestemmingsplannen, aanvragen, vergunningen, zienswijze, bezwaarprocedures, beroep en voorlopige voorzieningen. Voor procedures en termijnen van bezwaar zijn de Bekendmakingen door de gemeente verplicht. Inwoners en bedrijven kunnen en mogen deze Bekendmakingen niet missen.

Daarom vragen wij het college zo snel mogelijk met een ander dag/weekblad contact te leggen voor de plaatsing van de Bekendmakingen van de gemeente Hoorn. Dankzij een snelle overstap kunnen de negatieve gevolgen van het niet tijdig publiceren van Bekendmakingen beperkt blijven.

Onze fractie verneemt graag welke stappen u neemt.

Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer,

Roger Tonnaer

Fractie Tonnaer logo Fractie Tonnaer logo

Reacties
Reactie: (Marieke van Leeuwen (gemeente Hoorn))
17-9-2019, 14:39
Hierbij een reactie namens de gemeente: Vanuit de gemeente zijn wij uiteraard al bezig met een alternatief voor de openbare bekendmakingen. Komende zondag staan wij in Westfriesland op Zondag (de groene zondagskrant), waar wij voorheen ook in stonden. Daarmee voldoen wij aan de wettelijke verplichting tot publicatie. Wij zullen er natuurlijk alles aan doen om deze ‘verhuizing’ via al onze kanalen en andere media bekend te maken. Ondertussen is ons mediabureau in gesprek met BDU om te kijken hoe het bij hen gaat lopen. Volgt er een doorstart, dan kunnen we wellicht toch verder met het Westfries Weekblad. Gebeurt dat niet, dan maken we langer lopende afspraken met Westfriesland op Zondag. Laat in ieder geval duidelijk zijn dat we geen gaten laten vallen. We zijn overigens net het traject van aanbesteding opgestart, dus we hebben niet een langlopend contract waar wij aan vast zitten.