Schilder Ruud Spil brengt koeien naar Het Pakhuis

19-09-2019

HOORNGIDS | Schilder Ruud Spil staat bekend om zijn geweldige koeienportretten. Wat fascineert hem zo aan deze dieren? En hoe krijgt hij ze zo levensecht op het doek? Op zondagmiddag 29 september geeft Spil in ‘Koe & Kunst’ antwoord op deze vragen. Met live muziek van The Old Cowhand en vertoning van de docu ‘De koeienschilder’ van Pelle Koornstra. Een middag vol koeien, kunst en muziek die je niet mag missen. Aanvang 15.00 uur, entree 12,50 euro.

Ruud Spil (1961 Zwaag) studeerde aan de Wackers Academie en aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is een bevlogen schilder van vee en maakt veelal persoonlijke portretten van koeien. Geboren en getogen op een boerderij in West-Friesland zit ‘de koe’ hem als het ware in de genen. Zijn schilderijen zijn een ode aan het platteland. Tegelijker documenteert Spil met het vastleggen van Oudhollandse koeienrassen en (grup-) stallen het Nederlands agrarisch erfgoed.

Ode aan de koe
Tijdens de middag in Theater Het Pakhuis wordt de koe geëerd in woord, beeld en geluid. Spil zelf geeft een beknopte lezing over de koe in de kunst. Aansluitend kunt u genieten van de documentaire ‘De koeienschilder’ van Pelle Koornstra en brengt The Old Cowhand een muzikale ode aan boer en koe. De band bestaat naast Ruud Spil op banjo uit Dolf Evers (gitaar) en Nico Keereweer (viool). In de foyer van het theater is bovendien een expositie te zien met schilderijen van Spil. De dag vóór de voorstelling geeft Ruud Spil een workshop/masterclass in De Blauwe Schuit, in het kader van Koe & Kunst.

Een podiumervaring rijker
Of u nu komt kijken of een volgende keer zelf de vloer op gaat, Theater Het Pakhuis maakt u graag een podiumervaring rijker! Voor meer info, kijk op www.pakhuishoorn.nl (http://www.pakhuishoorn.nl).

Ruud Spil koeien Stille Pieter Ruud Spil koeien Stille Pieter