Luciën Greefkes terug met instantliederen in Het Pakhuis

19-09-2019

HOORNGIDS | Wegens succes herhaald! Guerrillatroubadour Luciën Greefkes gaat tijdens zijn voorstelling op vrijdag 27 september wederom in gesprek met de zaal en zet verhalen uit het publiek ter plekke om in een chanson. Dat belooft een onvoorspelbare, amusante en ontroerende avond te worden. Aanvang 20.30 uur, entree 10 euro.

Overdag schuimt Luciën Greefkes zakelijke congressen en bijeenkomsten af als Congrestroubadour en schrijft hij liedteksten aan de hand van toespraken. Na een succesvol theaterdebuut in Theater Het Pakhuis in april dit jaar keert de Guerrillatroubadour hier terug voor een reprise. Geen onderwerp is te gek: misschien heeft u een beroep dat zich lastig laat uitleggen op een verjaardag. Misschien maakt u zich druk over iets en wordt het tijd dat daar een protestlied voor komt. Of is er sprake van verandering op uw werk waar u een rol in speelt? De Guerrillatroubadour pakt zijn instrument en zingt er een lied over. Door de jury van het Amsterdams Kleinkunstfestival werd Luciën geprezen als ‘geboren entertainer’.

Voetbal als aanleiding
Onder de camouflage van de guerrillatroubadour schuilt Luciën Greefkes: een gedreven muzikant met ruim een decennium ervaring als interviewer, acteur en begeleider van (improvisatie)theater. In 2012 en 2014 werd hij door een Hoorns cultureel café gevraagd om tijdens respectievelijk het EK en WK voetbal liedteksten te maken op basis van voorvallen in de wedstrijd, en deze tijdens de pauzes direct op te voeren. Dit stimuleerde Luciën het tekstdichten serieuzer op te vatten. Het resultaat is de eerdere avondvullende voorstelling ’Professioneel Zwelgen’ en nu dus ‘De Guerillatroubadour’. Ga kijken en laat je verrassen.

Een podiumervaring rijker
Of u nu gaat kijken of een volgende keer zelf de vloer op gaat, Theater Het Pakhuis maakt u graag een podiumervaring rijker. Voor meer info, kijk op www.pakhuishoorn.nl (http://www.pakhuishoorn.nl).

Luciën Greefkes  Luciën Greefkes
Luciën Greefkes Luciën Greefkes