Heroïek en tragiek in De Doelen

Koffieconcert door Leo Samama + Helix Trio

HOORNGIDS | Zondag 3 november vindt in De Doelen aan de Achterstraat in Hoorn een bijzonder koffieconcert plaats. Leo Samama, musicoloog en componist, houdt deze middag een boeiende voordracht over Beethovens oeuvre, zijn excentrieke levensstijl en de tragiek van zijn doofheid.

Aan de hand van verhalen en met behulp van beeld- en geluidsfragmenten laat Leo Samama zien en horen hoe Beethoven zich heeft ontwikkeld van opus 3 tot opus 130, dat hij één jaar voor zijn dood schreef. Het Helix Trio speelt daarbij Trio no. 1 in Es opus 3, Beethovens allereerste strijktrio. Het trio bestaat uit Birthe Blom - viool, Joël Waterman - altviool en Amber Docters van Leeuwen - cello. 

Over het concert
Beethoven wordt gezien als de grootste en beroemdste componist van de 19e eeuw. Zijn muziek is fenomenaal, zijn leven spreekt tot de verbeelding. Leo Samama zal deze zondagmiddag een voordracht houden over Beethoven. Daarbij gaat het met name over zijn gehele oeuvre, zijn excentrieke levensstijl en ook de tragiek van zijn doofheid.

Toegankelijkheid
De Doelen is minder goed toegankelijk voor gebruikers van een rolstoel. Rolstoelgebruikers wordt verzocht van tevoren contact op te nemen via 0613888237. Aangeraden wordt te parkeren in parkeergarage ’t Jeudje aan de Vollerswaal 61A.

Beeld- en geluidsopnamen
In opdracht van het bestuur van Stichting Kamermuziekfestival Hoorn kunnen er tijdens het festival beeld- en/of geluidsopnamen gemaakt worden. Zonder toestemming van het bestuur is het niet toegestaan tijdens de concerten beeld- en/of geluidsopnamen te maken.

Zondag 3 november om 11.30 uur te zien en te horen in De Doelen aan de Achterstraat 2 in Hoorn. Kaarten voor volwassenen kosten € 23,50 en jongeren t/m 14 jaar betalen € 10,- inclusief consumpties.
 

Helix trio Helix trio