Resultaten voetbalclubs regio Hoorn zondag 22 september

22-09-2019

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Hollandia - De Blokkers 5-0

In een eenzijdige wedstrijd won Hollandia zonder al teveel moeite het oefenduel van derdeklasser De Blokkers. Doelpuntenmakers: 1-0 Sven Deen, 2-0 Sven Deen, 3-0 Milan Vissie. In de tweede helft 4-0 Bart Spil en 5-0 Nick Kuin.

Hoofdrol voor Jay van Ooijen van Zwaluwen’30 bij winst op ZOB (4-3)

Zwaluwen’30 heeft bij de eerste wedstrijd van de competitie 2019/2020 ook de eerste drie punten binnengehaald. Eenvoudig is dit zeker niet gegaan in de wedstrijd tegen promovendus ZOB. Het werd geen hoogstaande, maar wel een hele spannende wedstrijd aan de Berkhouterweg. Het team van oud-Zwaluwen’30-trainer Mo Zaoudi bepaalde in een groot deel van de eerste helft het tempo en dwong hierdoor meerdere goede kansen af. Dat oud-Zwaluwen’30-speler Kevin Grent hierbij een belangrijke rol speelde was geen verrassing. Dit is een speler die je 90 minuten lang in de gaten moet houden met zijn sleuren en storen over een groot deel van het veld.

Een klein kwartier gebeurde er nog weinig voor de doelen van de beide keepers totdat Kevin Grent, ten onrechte volledig vrij gelaten op de punt van het zestienmetergebied, op zijn gemak een hoek mocht uitkiezen en Zwaluwen’30-keeper Dirk Bakker was in de 14e minuut kansloos op zijn schuiver in de rechterbenedenhoek (0-1).

In de 20e minuut had het zomaar 0-2 kunnen zijn. De buitenspelval werd slim opgeheven door een teruglopende speler, waardoor een andere ZOB-speler door mocht gaan. Vrij voor de keeper schoot hij naast. In de 25e minuut opnieuw een grote kans voor ZOB; keeper Bakker onderschepte met een prima reactie.

Het eerste schot op doel van ZOB kwam in de 26e minuut door Jay van Ooijen en werd een gemakkelijke prooi voor de ZOB-doelman. Een minuut later produceerde Thomas Hand een rollertje, welke de keeper eenvoudig kon oprapen. De eerste grote kans in de eerste helft voor Zwaluwen’30 kwam in de 31e minuut uit een prima genomen vrije trap vanaf rechts door Jouke Huitema op het hoofd van de geheel vrijstaande Calvin den Boer. Hij kopte echter over.

De gelijkmaker (1-1) kwam letterlijk uit de lucht vallen. In de 39e minuut produceerde Jay van Ooijen, van buiten de zestien, een prachtige uithaal waarbij de keeper van ZOB het nakijken had.

Een paar minuten later, in de 42e minuut herhaalde de geschiedenis zich. Opnieuw een prima schot van Jay van Ooijen van zo’n 20 meter en opnieuw was keeper Danny Been van ZOB kansloos (2-1). In de 43e minuut nog een goede redding van Dirk Bakker. Hij kon de goed ingeschoten bal nog tot corner verwerken. Ruststand dus 2-1 in het voordeel van Zwaluwen’30.

Tweede helft

Na de rust (46e minuut) werd verdediger Perry Vlasman vervangen door Dani Mes. In de 50e minuut een goede redding door de ZOB-keeper. Hij verwerkte de ingeschoten bal tot corner. De eerste grote kans voor ZOB kwam in de 52e minuut toen een bal uit een corner van de lijn werd gehaald en hierna Dirk Bakker redding kon brengen. In de 56e minuut een cruciaal moment; Dennis Pals van ZOB maakte een pittige overtreding op de enkels van Jouke Huitema en scheidsrechter Akkaya aarzelde geen moment en trok direct de rode kaart.

ZOB dus verder met 10 man. Aan het spelbeeld was dit hierna niet meteen te zien; ZOB bleef genoeg energie in de wedstrijd steken om het Zwaluwen’30 lastig te maken. Gani Meholli kwam in de 59e minuut voor Thomas Hand. Vreemd was het wel dat niemand het Jay van Ooijen lastig maakte toen hij in de 64e minuut weer eens uithaalde van buiten de zestien; opnieuw plofte de bal achter keeper Been in het doel (3-1) Dat was zijn derde goal van de middag. ZOB zag het en keek ernaar.

Met nog ruim een kwartier te gaan leek de wedstrijd gespeeld, maar ZOB dacht daar anders over. Met volle energie van de overgebleven 10 spelers werd Zwaluwen’30 aangepakt en in de 72e minuut mocht Dennis Jansen de aansluitingstreffer aantekenen (3-2). Bij Zwaluwen’30 kwam in de 78e minuut Joost Feld voor Mircle Elstak. In de 84e minuut gebeurde iets bijzonders. Uit een prachtige aanval, over diverse schijven, mocht Jay van Ooijen, via de binnenkant van de paal, zijn vierde doelpunt van de middag aantekenen (4-2).

En nog was het niet gebeurd in deze spannende wedstrijd; Kevin Grent mocht in de 88e minuut, via een kopbal bij de 2e paal, de 4-3 aantekenen.

Hiermee kwam een einde aan een spectaculaire wedstrijd waar Zwaluwen’30 uiteindelijke de winnaar was, maar zeker ook de complimenten uitgaan naar promovendus ZOB.

SEW - VVW 2-2

In de derby tussen SEW en VVW is in een gelijkopgaande wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Mahabali een gelijkspel als terecht eindresultaat uit de koker gekomen. In de 14e minuut maakte Tom Smit de verrassende openingstreffer namens de Wervsrshovers: 0-1. Na een half uur spelen scoorde Ali Hassan Nasir na voorbereidend werk van Travis Reuser, zodat de stand weer werd gelijkgetrokken. Vijf minuten later kwam SEW zelfs op voorsprong. Een strakke voorzet van Gijs Baten werd door Travis Reuser binnengeknald. In de tweede helft vielen over en weer kansen te noteren, maar het duurde tot de zeventigste minuut vooraleer er een doelpunt viel te noteren. Jorren tekende namens VVW voor de gelijkmaker die al een tijd in de lucht hing. De enige wapenfeiten daarna waren nog de gele kaarten en in de allerlaatste minuut een bal op de paal van Travis Reuser.

Aanvoerder Jeffrey Keizer van SEW complimenteerde zijn ploeggenoten nog wel na de wedstrijd en memoreerde en passant dat hij hoopte dat het conflict tussen trainer Volkert Putting en conditietrainer Gerard Berkhout snel tot een eind kon worden gebracht.

Het gelijkspel waarin de wedstrijd eindigde was in overeenstemming met het vertoonde spel.

Always Forward - Kwiek ‘78 3-1

Westfriezen - KGB 2-2

HSV Sport - Sporting Andijk 1-4

Hauwert ‘65 - Grasshoppers 0-4

SVW 27 - Spartanen 4-6

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.

Hollandia-deblokkers (2) Hollandia-deblokkers (2)