Voetbalverslagen zondag 22 september

23-09-2019

Always Forward – Kwiek ’78 3–1
Het resultaat van de openingswedstrijd van de competitie 2019/2020, een 3–1 zege thuis tegen Kwiek ’78, houdt voor Always Forward een verbetering in, zowel ten opzichte van de eerste wedstrijd van het vorige seizoen (een 2–1 nederlaag bij Sint George), als ten opzichte van dezelfde wedstrijd, die in maart van dit jaar werd afgewerkt, waarin Forward een 3–1 voorsprong in het laatste kwartier verspeelde. Net als in de bekerwedstrijd van vorige week tegen tegen Westfriezen bleef het lang 0–0 en vielen de treffers in een kort tijdsbestek.

In de beginopstelling van de wedstrijd viel een tweetal personele wijzigingen te noteren in vergelijking met de ploeg die vorige week tegen Westfriezen aan de klus begon. Anfernee Blanker nam de positie van Cemil Zaal op de linkerflank van de verdediging in, terwijl Cemil Zaal zelf naar het middenveld opschoof, en Caio Chioccarelli startte in plaats van Clyde Limbach. Cemil Zaal en Tom de Weerd waren de enige spelers in de beginopstelling die ook in maart tegen Kwiek aan de aftrap stonden!

Minuut stilte

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de heer Bruijns, jarenlang supporter van Always Forward en grootvader van de A-selectiespelers Remco en Patrick Bruijns, die in de nacht voor de wedstrijd was overleden.

In de openingsfase van de wedstrijd had Forward een veldoverwicht, zonder dat daar veel gevaarlijke momenten uit voortkwamen. In de vijfde minuut werd de in geheel eigen stijl keepende doelman Smal van de bezoekers voor de eerste maal op de proef gesteld met een vleugelschot van Caio Chioccarelli, dat hij tot corner verwerkte, waarna hij de bal uit de corner in twee instanties vastgreep. Enkele minuten later hield de Kwiek-keeper een schot van Quinten Gorissen, in stelling gebracht door een combinatie met Delaney van Schagen en Barry Rageh, stompend uit zijn doel.
In de fase tussen de 18e en 25e minuut kwamen de bezoekers die, ongetwijfeld onder invloed van hun nieuwe trainer/coach Stacey Majoor, meer dan in voorgaande seizoenen een verzorgd veldspel op de mat legden, tot enkele gevaarlijke aanvallen, waarin hun behendige speler Edgar Ohanian een belangrijk aandeel had. Eerst leverde hij een voorzet af bij een collega-spits, die de bal niet onder controle kreeg, waardoor Luuk Weel kon ingrijpen. Bij twee volgende acties was het Ferris Inyamah die de bal wegwerkte waarna de voortzetting van de Kwiek-aanval op niets uitliep.

Twee buitenspelgoals

Een doelpunt van Forward, een binnentikker uit een trekbal van rechts na een fraaie diagonale pass van Anfernee Blanker, werd geannuleerd wegens buitenspel. De bezoekers antwoordden met een aanval over links, die besloten werd met een schot dat voorlangs Luuk Weels doel vloog. In de tegenaanval van Always Forward knalde doelman Smal zowel de bal als zichzelf tegen een inlopende medespeler, die als gevolg daarvan een oplapbeurt behoefde. Uit de daaropvolgende corner nam hij weer in twee instanties de bal in zijn handen.
Na een halfuur spelen bereikte Tom de Weerd met een prachtige pass Caio Chioccarelli die de bal in eerste instantie knap aannam, maar de tweede aanraking was helaas iets te hard, waardoor de kans verloren ging. Uit een vrije trap voor Kwiek ’78 werd de bal even later hoog voor het Forward-doel langs gekruld. Een schot van Barry Rageh, volgend op een vrije trap van Caio Chioccarelli, werd een prooi voor doelman Smal, weer in twee instanties.

In de 37e minuut kregen de bezoekers een vrije trap op rechts. Uit de voorzet volgde een hard schot dat Luuk Weel fraai tot corner verwerkte. Even later vond Tom de Weerd met een verre breedtepass Quinten Gorissen op rechts, wiens voorzet door Tom de Weerd bij de tweede paal hoog opspringend werd binnengekopt, maar ook deze treffer werd wegens buitenspel afgekeurd, hetgeen de nodige twijfels opriep omtrent de juistheid van deze beslissing.
De volgende mogelijkheid was weer voor de bezoekers, maar uit de vrije trap vanaf een kleine 25 meter van het Forwarddoel belandde de bal tegen een raam van de kantine. De laatste kans voor de rust was voor de thuisploeg. Caio Chioccarelli kon uit een corner tot tweemaal toe een doelpoging wagen; de tweede vloog via een Kwiek-lichaam over het doel.

In de beginfase van de tweede helft schoot Barry Rageh van links uit een pass van Tom de Weerd over en zag Caio Chioccarelli zijn voorzet, na een fraaie pass van Delaney van Schagen, onderschept worden door doelman Smal.
Een uitbraak van Kwiek ’78 werd onschadelijk gemaakt door Ferris Inyamah, die daarna aan een solo door het centrum begon, waarbij hij heel ver kwam. Pas door een kluts via de laatste tegenstander op weg naar het Kwiek-doel spatte de bal te ver van Ferris Inyamah weg. Hierna werd het spel enige tijd gekenmerkt door veel fysieke strijd met soms bijna worstelachtige acties en viel doelman Smal weer op met een ingreep waarbij hij de bal via een medespeler over de achterlijn deed belanden.

In de 56e minuut kwam Lucas Vaerewijck in het veld voor Caio Chioccarelli. Hij werd op links direct door Tom de Weerd aan het werk gezet, maar de Kwiek-defensie kon de voorzet wegwerken. Forward hield de druk vast totdat doelman Smal zich over een verre voorzet van Patrick Bruijns ontfermde. Een volgende langdurige aanval van de thuisclub liep enkele minuten later uit op een corner die door de Kwiek-defensie werd weggewerkt.
Mike Apostol kwam in het veld voor Anfernee Blanker en nam de plaats in van Cemil Zaal die een linie naar achteren opschoof. Dat weerhield Cemil Zaal er niet van om even later een voorzet af te leveren bij Tom de Weerd, wiens schot recht op doelman Smal was gericht. De Kwiek-doelman verwerkte daarna ook een vrije trap van rechts en hieruit volgde een counter van de bezoekers die eindigde met een schot voorlangs.

Tweemaal geel

In de 70e minuut leek de strijd een voor Forward beroerde wending te krijgen toen Barry Rageh voor de tweede maal een gele kaart kreeg voorgehouden en voortijdig de kleedkamer moest opzoeken. Nog voor hij de kraan van de douche had opengedraaid nam zijn team echter de leiding. Patrick Bruijns bereikte met een verre pass Mauro Robles Bello die een corner forceerde en hieruit schoot Lucas Vaerewijck zijn ploeg op voorsprong (1–0).
Kwiek ’78 wenste zich met zijn numerieke meerderheid uiteraard niet bij een nederlaag neer te leggen en zeven minuten later trok de ploeg de stand weer gelijk: uit een voorzet van rechts schoot een spits de bal met een volley tegen het net (1–1). Vanaf de aftrap ging Forward op links aan de haal en Cemil Zaal kon met een voorzet Lucas Vaerewijck in de gelegenheid stellen zijn tweede doelpunt te laten aantekenen (2–1). Goos Barentsen kwam in het veld voor Quinten Gorissen en zijn eerste actie, volgend op een prachte snelle pass uit het centrum, was een scherpe voorzet van rechts waaruit Tom de Weerd binnenschoot (3–1).
Na deze domper had Kwiek ’78 niet meer de kracht voor een slotoffensief, hoewel Edgar Ohanian de bal vlak voor het einde nog wel een keer met een krullend schot over de kruising van Luuk Weels doel deed gaan. Tussen de derde Forward-treffer en dit moment in kwamen echter alle gevaarlijke momenten, waaronder een poging van Mike Apostol om de ver voor zijn doel staande Kwiek-doelman met een afstandsschot te verrassen, op naam van de thuisclub, maar gescoord werd er niet meer.

Bij de uitslagen van de eerste speelronde in de vierde klasse C was de royale thuisnederlaag van HSV Sport tegen promovendus Sporting Andijk (1–4) de meest verrassende. De Valken (5–2 thuis tegen Woudia) en St George (0–6 bij Berkhout) scoorden in de openingswedstrijd vaker dan zij in het hele voorgaande seizoen in één wedstrijd hadden gedaan, afgezien van de wedstrijden tegen kop-van-jut WMC. De thuiszege van Strandvogels tegen promovendus DWB (4–1) valt in de categorie ’volgens verwachting’ en het gelijke spel van RKEDO bij Oosthuizen zal evenmin veel verbazing gewekt hebben.

----------------------------------------------------------------------

Hollandia - De Blokkers 5-0

In een eenzijdige wedstrijd won Hollandia zonder al teveel moeite het oefenduel van derdeklasser De Blokkers. Doelpuntenmakers: 1-0 Sven Deen, 2-0 Sven Deen, 3-0 Milan Vissie. In de tweede helft 4-0 Bart Spil en 5-0 Nick Kuin.

Hoofdrol voor Jay van Ooijen van Zwaluwen’30 bij winst op ZOB (4-3)

Zwaluwen’30 heeft bij de eerste wedstrijd van de competitie 2019/2020 ook de eerste drie punten binnengehaald. Eenvoudig is dit zeker niet gegaan in de wedstrijd tegen promovendus ZOB. Het werd geen hoogstaande, maar wel een hele spannende wedstrijd aan de Berkhouterweg. Het team van oud-Zwaluwen’30-trainer Mo Zaoudi bepaalde in een groot deel van de eerste helft het tempo en dwong hierdoor meerdere goede kansen af. Dat oud-Zwaluwen’30-speler Kevin Grent hierbij een belangrijke rol speelde was geen verrassing. Dit is een speler die je 90 minuten lang in de gaten moet houden met zijn sleuren en storen over een groot deel van het veld.

Een klein kwartier gebeurde er nog weinig voor de doelen van de beide keepers totdat Kevin Grent, ten onrechte volledig vrij gelaten op de punt van het zestienmetergebied, op zijn gemak een hoek mocht uitkiezen en Zwaluwen’30-keeper Dirk Bakker was in de 14e minuut kansloos op zijn schuiver in de rechterbenedenhoek (0-1).

In de 20e minuut had het zomaar 0-2 kunnen zijn. De buitenspelval werd slim opgeheven door een teruglopende speler, waardoor een andere ZOB-speler door mocht gaan. Vrij voor de keeper schoot hij naast. In de 25e minuut opnieuw een grote kans voor ZOB; keeper Bakker onderschepte met een prima reactie.

Het eerste schot op doel van ZOB kwam in de 26e minuut door Jay van Ooijen en werd een gemakkelijke prooi voor de ZOB-doelman. Een minuut later produceerde Thomas Hand een rollertje, welke de keeper eenvoudig kon oprapen. De eerste grote kans in de eerste helft voor Zwaluwen’30 kwam in de 31e minuut uit een prima genomen vrije trap vanaf rechts door Jouke Huitema op het hoofd van de geheel vrijstaande Calvin den Boer. Hij kopte echter over.

De gelijkmaker (1-1) kwam letterlijk uit de lucht vallen. In de 39e minuut produceerde Jay van Ooijen, van buiten de zestien, een prachtige uithaal waarbij de keeper van ZOB het nakijken had.

Een paar minuten later, in de 42e minuut herhaalde de geschiedenis zich. Opnieuw een prima schot van Jay van Ooijen van zo’n 20 meter en opnieuw was keeper Danny Been van ZOB kansloos (2-1). In de 43e minuut nog een goede redding van Dirk Bakker. Hij kon de goed ingeschoten bal nog tot corner verwerken. Ruststand dus 2-1 in het voordeel van Zwaluwen’30.

Na de rust (46e minuut) werd verdediger Perry Vlasman vervangen door Dani Mes. In de 50e minuut een goede redding door de ZOB-keeper. Hij verwerkte de ingeschoten bal tot corner. De eerste grote kans voor ZOB kwam in de 52e minuut toen een bal uit een corner van de lijn werd gehaald en hierna Dirk Bakker redding kon brengen. In de 56e minuut een cruciaal moment; Dennis Pals van ZOB maakte een pittige overtreding op de enkels van Jouke Huitema en scheidsrechter Akkaya aarzelde geen moment en trok direct de rode kaart.

ZOB dus verder met 10 man. Aan het spelbeeld was dit hierna niet meteen te zien; ZOB bleef genoeg energie in de wedstrijd steken om het Zwaluwen’30 lastig te maken. Gani Meholli kwam in de 59e minuut voor Thomas Hand. Vreemd was het wel dat niemand het Jay van Ooijen lastig maakte toen hij in de 64e minuut weer eens uithaalde van buiten de zestien; opnieuw plofte de bal achter keeper Been in het doel (3-1) Dat was zijn derde goal van de middag. ZOB zag het en keek ernaar.

Met nog ruim een kwartier te gaan leek de wedstrijd gespeeld, maar ZOB dacht daar anders over. Met volle energie van de overgebleven 10 spelers werd Zwaluwen’30 aangepakt en in de 72e minuut mocht Dennis Jansen de aansluitingstreffer aantekenen (3-2). Bij Zwaluwen’30 kwam in de 78e minuut Joost Feld voor Mircle Elstak. In de 84e minuut gebeurde iets bijzonders. Uit een prachtige aanval, over diverse schijven, mocht Jay van Ooijen, via de binnenkant van de paal, zijn vierde doelpunt van de middag aantekenen (4-2).

En nog was het niet gebeurd in deze spannende wedstrijd; Kevin Grent mocht in de 88e minuut, via een kopbal bij de 2e paal, de 4-3 aantekenen.

Hiermee kwam een einde aan een spectaculaire wedstrijd waar Zwaluwen’30 uiteindelijke de winnaar was, maar zeker ook de complimenten uitgaan naar promovendus ZOB.

SEW - VVW 2-2

In de derby tussen SEW en VVW is in een gelijkopgaande wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Mahabali een gelijkspel als terecht eindresultaat uit de koker gekomen. In de 14e minuut maakte Tom Smit de verrassende openingstreffer namens de Wervsrshovers: 0-1. Na een half uur spelen scoorde Ali Hassan Nasir na voorbereidend werk van Travis Reuser, zodat de stand weer werd gelijkgetrokken. Vijf minuten later kwam SEW zelfs op voorsprong. Een strakke voorzet van Gijs Baten werd door Travis Reuser binnengeknald. In de tweede helft vielen over en weer kansen te noteren, maar het duurde tot de zeventigste minuut vooraleer er een doelpunt viel te noteren. Jorren tekende namens VVW voor de gelijkmaker die al een tijd in de lucht hing. De enige wapenfeiten daarna waren nog de gele kaarten en in de allerlaatste minuut een bal op de paal van Travis Reuser.

Aanvoerder Jeffrey Keizer van SEW complimenteerde zijn ploeggenoten nog wel na de wedstrijd en memoreerde en passant dat hij hoopte dat het conflict tussen trainer Volkert Putting en conditietrainer Gerard Berkhout snel tot een eind kon worden gebracht.

Het gelijkspel waarin de wedstrijd eindigde was in overeenstemming met het vertoonde spel.

Westfriezen - KGB 2-2

HSV Sport - Sporting Andijk 1-4

Hauwert ‘65 - Grasshoppers 0-4

SVW 27 - Spartanen 4-6