Veel inzendingen fotowedstrijd: dit zijn de winnaars

Mensen en dieren genieten volop van water

HOORNGIDS | Deze zomer riep Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) inwoners op mee te doen aan de fotowedstrijd ’Water. Geniet ervan!’ Er werden maar liefst 134 foto’s ingezonden. En één ding is duidelijk, mensen en dieren genieten zomers volop van het vele oppervlaktewater. De vijf foto’s met de meeste stemmen ontvingen een leuke prijs.
De eerste prijs in de fotowedstrijd zomercampagne ’Water Geniet ervan’ is geworden het meerkoetennest in Marken. Als tweede eindigde de kleine zeester Castricum aan Zee, als derde de zonsondergang aan het strand van Heemskerk, als vierde de zonsopkomst in Wormerland en als vijfde kwam hooglanders te water bij de Groote Vliet in Onderdijk uit de bus. De fotografen hebben inmiddels een prijs mogen ontvangen van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. 

Water. Geniet ervan!
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zuivert het rioolwater voordat het in de sloot stroomt en levert zo een belangrijke bijdrage aan schoon oppervlaktewater. Inwoners kunnen zelf ook veel doen. Bijvoorbeeld geen rommel zoals tampons en frituurvet doorspoelen, zwerfvuil opruimen en de auto in de wasstraat wassen. Om inwoners daarover te informeren, organiseerde het waterschap de afgelopen maanden de campagne ’Water. Geniet ervan!’. De fotowedstrijd was daar een onderdeel van. 

HHNK 1e prijs meerkoetennest Marken HHNK 1e prijs meerkoetennest Marken
HHNK 2e prijs kleine zeester Castricum aan Zee HHNK 2e prijs kleine zeester Castricum aan Zee
HHNK 3e prijs zonsondergang strand Heemskerk HHNK 3e prijs zonsondergang strand Heemskerk
HHNK 4e prijs zonsopkomst in Wormerland HHNK 4e prijs zonsopkomst in Wormerland
HHNK 5e prijs hooglanders te water Groote Vliet bij Onderdijk HHNK 5e prijs hooglanders te water Groote Vliet bij Onderdijk