Frea Lenger te gast bij Zondagmiddagsalon Boterhal

Beeldend kunstenaar ‘Betrokken bij Ruimte’

HOORNGIDS | Beeldend kunstenaar en lid van Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken Frea Lenger, is de gast in de 27e Zondagmiddagsalon op zondag 13 oktober 2019 in De Boterhal te Hoorn.

Frea Lenger maakt schilderijen, grafiek en ruimtelijk werk. Aanvankelijk lag de nadruk op schilderijen. In 1990 won zij een prijsvraag voor een ruimtelijk werk voor een gezondheids­centrum in Almere. Dit was de start voor verdere ontwikkeling van ruimtelijke objecten en ook haar schilderijen werden vanaf dat moment steeds monumentaler. 

Materialen
Tot de materialen waarmee Frea Lenger werkte behoorde onder andere horrengaas. Transparantie speelde, en speelt nog steeds, een grote rol in haar werk. Toen horrengaas toch te kwetsbaar bleek, ging ze gazen van roestvrij staal, koper en messing gebruiken en het nog transparantere perspex.
Met deze en andere materialen schept Frea Lenger grote en kleine werken. Het decor voor de opera Acteon, bijvoorbeeld. Of objecten in het landschap, zoals het werk dat langs het Pionierspad in Schokland staat: een bank met door haar in Amerika gemaakte foto’s van oerbossen, met als titel: Rusten op het verleden. Haar lijst van aankopen en uitgevoerde werken is indrukwekkend.

Herkenbaar
Het werk mag dan divers zijn, het is altijd herkenbaar als dat van Frea Lenger. Aan de hand van schilderijen, grote foto’s van objecten en een powerpointpresentatie zal zij daarover vertellen en met de aanwezigen in gesprek gaan. 
Iedereen is welkom op zondag 13 oktober en kan meepraten. De inloop is vanaf 14.30 uur. De aanvang is om 15.00 uur. Er is gratis koffie, thee en zelfgebakken boterkoek. Napraten doet men gaarne met een goed gevuld glas wijn. Zie voor meer informatie de websites www.frealenger.nl (http://www.frealenger.nl) en www.boterhal.com (http://www.boterhal.com).

Zondagmiddagsalon
In de serie informatieve bijeenkomsten ‘Zondagmiddagsalon’, op de zolder van het monumentale pand De Boterhal aan het Kerk­plein te Hoorn, biedt Kunstenaarsvereniging Hoorn e. o. haar leden een podium om zich uit­ge­breider te presenteren dan mogelijk is in een expositie. Zij geven het publiek een inkijk in wat hen beweegt en inspireert, hoe zij te werk gaan in hun spe­ci­fieke discipline en hoe hun ontwikkeling tot nog toe is gegaan.

Betrokken bij ruimte - Frea Lenger 01 theatraal Betrokken bij ruimte - Frea Lenger 01 theatraal