Inlichtingendebat overlast kamerverhuur aan arbeidsmigranten

Dinsdag 24 september om 20.00 uur in gemeentehuis Hoorn

HOORNGIDS | Arbeidsmigranten leveren een belangrijke bijdrage aan onze economie en verdienen netjes te worden gehuisvest. Helaas heeft Hoorn dat niet goed geregeld. Net als eerder in bijvoorbeeld de gemeente Hollands Kroon worden bewoners in woonwijken opgezadeld met overlast veroorzaakt door legale of illegale kamerverhuur. Hollands Kroon is daar inmiddels – na gigantisch veel ophef en boosheid - mee gestopt en regelt alternatieven. Dat moet Hoorn ook doen.

In twee straten in de Kersenboogerd zijn er - volgens bewoners - acht woningen waar kamers zouden worden verhuurd, terwijl er maar voor drie woningen een vergunning is verstrekt.

Sociale cohesie
Het wordt kennelijk aan de markt over gelaten om deze mensen te huisvesten, in koopwoningen – naast en tussen gezinnen. Dat doet iets met de sociale cohesie, dat doet iets met de waarde van de woningen van de buren en dat doet iets met mensen, die niets liever willen dan zo snel mogelijk weg te zijn uit het lawaai en andere overlast.

Dinsdag 24 september gemeentehuis Hoorn
Hoe zit dat? Wat doet dat met de waarde van de woningen? Hoe zit het met de handhaving? De Hoornse Onafhankelijke Partij stelt deze vragen in een inlichtingendebat in de Hoornse gemeenteraad. Aanvang 20.00 uur.

Volg de raad
De raadsvergadering start om 20:00 uur in de raadszaal van het stadhuis. De vergadering is ook live te volgen via Twitter @RaadHoorn of op beeld via www.hoorn.nl/raad (http://www.hoorn.nl/raad). De stukken van de vergadering zijn ook via die link te vinden.

Stadhuis Hoorn Stadhuis Hoorn