NPO Radio 4 het land in voor de Hart & Ziel Lijst 2019 

Ook Volendams operakoor wordt bezocht

HOORNGIDS | NPO Radio 4 gaat ook dit jaar weer het land in voor de Hart & Ziel Lijst, een toplijst met de driehonderd mooiste klassieke muziekstukken, gekozen door luisteraars.

Een week lang reist de Hart & Ziel Bus door heel Nederland om stemmen op te halen en live muziek te brengen op onverwachte plekken. Presentator en chauffeur Sander Zwiep neemt dagelijks een andere collega-NPO Radio 4-presentator mee in zijn klassieke Volkswagenbus. De bus gaat op bezoek bij scholen, winkelcentra, kerken, verzorgingshuizen, repetities van zangkoren of de lokale fanfare. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen de bus ook bij hen thuis of op het werk uitnodigen.

Door Noord-Holland
Op maandag 30 september rijdt Christiaan Kuyvenhoven met Sander Zwiep door Noord-Holland. De werkweek begint rond Amsterdam, waar een chauffeur van een taxibusje kinderen met een beperking laat kennismaken met klassieke muziek. Ook stopt de Hart & Ziel Bus bij een Amsterdams sportschool waar klassieke muziek klinkt tijdens de yogalessen. Daarnaast stopt de bus bij strijkersensemble Fuse, dat repeteert voor het nieuwe seizoen, en kunnen ook klanten van de Haarlemse platenzaak Bruno Klassiek stemmen op hun favoriete werken. Daarna rijdt de bus langs bij violisten Mathieu van Bellen en Maria Millstein in Zaandam. Zij kochten er kort geleden een oude kerk die ze ombouwen tot cultuurcentrum. De bus stopt bij het Volendams operakoor, dat zijn favoriete operamuziek kiest.

De route van de Hart & Ziel Bus is te volgen op www.nporadio4.nl/hartenziel. Daar kunnen mensen ook stemmen op hun favoriete klassieke muziekstuk. De stemweek voor de Hart & Ziel Lijst sluit op vrijdagavond 4 oktober 20.00 uur. Van 14 tot en met 18 oktober klinkt de Top 300 op NPO radio 4.

Hart & Ziel bus Hart & Ziel bus