Kruip voor 5 minuten in de huid van een concertpianist

25-09-2019

HOORNGIDS | Kruip voor 5 minuten in de huid van een concertpianist met o.a. Thomas Beijer, Ralph van Raat en Xavi Torres.

Dat kan in het weekend van 21 en 22 december tijdens de tweede editie van PianoFest in het Conservatorium van Amsterdam. PianoFest is het enige pianofestival in Nederland dat zich richt op amateurmusici van alle leeftijden en alle niveaus, met repertoires uit allerlei muziekstijlen. De 100ste amateurpianist heeft zich afgelopen weekend ingeschreven.

Amateurs kunnen zich tot 1 december aanmelden voor een 5-minutenoptreden via www.pianofest.nl (http://www.pianofest.nl).

 

De amateurpianist

PianoFest is het grootste festival van Nederland dat amateurpianisten het podium biedt dat ze verdienen. Amateurpianisten zijn er in alle soorten en maten: van jong tot oud, van de recentelijke beginner tot de lange-termijn hobbyist, van opgever tot doorzetter en van fanatieke studeerders tot de natuurtalenten onder ons. Nederland kent een rijk scala aan amateurpianisten die in ieder geval één ding gemeen hebben en dat is de liefde voor pianomuziek.

 

5-minutenfestival of concours

Amateurpianisten krijgen op 21 & 22 december de mogelijkheid om voor 5 minuten in de huid te kruipen van een echte concertpianist. Dat kan in het 5-minutenfestival of in het concours. PianoFest biedt alle 180 amateurs een opname van hun optreden en tips van professionals zoals Yoram Ish-Hurwitz, Daria van den Bercken, Tilmar Junius en Julien Libeer. Het podium staat open voor (licht)klassiek, jazz, hedendaags of eigen composities. ‘’Het doel van het festival is om amateurmusici het podium te geven dat zij verdienen en om te laten zien hoe leuk het is om zelf muziek te maken’’ vertelt Lizzy Beekman, oprichter van PianoFest.

 

Workshops en slotconcert

Tijdens het festival kunnen deelnemers en bezoekers gratis meedoen aan diverse workshops die worden gegeven door 15 professionele pianisten. Voor ieder niveau en muziekstijl is er iets te vinden. Zo kunnen amateurs bijvoorbeeld een quatre-mains spelen met Marianne Boer, improviseren met jazzpianist Xavi Torres of nieuwe klanken uit de vleugel toveren met Ralph van Raat. Het finaleconcert van het concours vindt plaats op zondag 22 december, met ook een optreden van meesterpianist Thomas Beijer.

 

Kaarten zijn beschikbaar via www.pianofest.nl (http://www.pianofest.nl).

Amateurpianisten kunnen zich tot 1 december aanmelden via de website.

PianoFest logo1 PianoFest logo1