Mini-Festival Bach en Zelenka in Oosterkerk en Koepelkerk

Twee bijzondere concerten op hoog niveau

HOORNGIDS | Op zaterdag 19 en zondag 27 oktober vindt het Mini-Festival BACH EN ZELENKA plaats. U kunt gaan genieten van twee bijzondere concerten op hoog niveau. Johann Sebastian Bach (1685-1750) en Jan Dismas Zelenka (1679-1745): de één zeer beroemd, de ander minder beroemd, maar ook een componist van grote betekenis. De organisatie is verheugd en trots u deze concerten te kunnen aanbieden. 

Bach en Zelenka zijn verwante zielen: hun muziek klinkt als komend uit één familie. Bach ambieerde met zijn Hohe Messe een gooi te doen naar een post aan het hof in Dresden, waar Zelenka vele jaren werkte. Het is vrijwel zeker dat de mannen elkaar gekend hebben. Tegenwoordig wordt Jan Dismas Zelenka vaak ‘De Boheemse Bach’ genoemd. Als je diens muziek hoort begrijp je direct waarom.

Bach Ensemble Amsterdam en Collegium Musicum Traiectum
Op zaterdag 19 oktober worden het Bach Ensemble Amsterdam (artistieke leiding: Paulien Kostense en Michiel Meijer) met het Requiem in D van Jan Dismas Zelenka (1733, ZWV 46) verwelkomd in de Oosterkerk te Hoorn. De aanvang is om 16.00 uur. 
Op zondag 27 oktober voert Collegium Musicum Traiectum (artistieke leiding: Paulien Kostense) de Hohe Messe (BWV 232) van Johann Sebastian Bach uit in de Koepelkerk te Hoorn. De aanvang is om 15.00 uur.

Kaarten online
Kaarten kunnen online besteld worden via www.oudemuzieknu.nl/kaartverkoop (http://www.oudemuzieknu.nl/kaartverkoop) . Begunstigers krijgen voor een bescheiden extra bedrag gereserveerde plaatsen op de voorste rijen in beide kerken. Begunstigers kunnen daarnaast tot maximaal vier extra kaarten voor andere Begunstigers aanschaffen.

Collegium Musicum Traiectum Collegium Musicum Traiectum