Het CAMUS TRIO in het Groene Kerkje

Zondag 13 oktober in Lambertschaag

HOORNGIDS | Fiona Robertson (viool), Raquel Garzás (piano) en Pau Marquès i Oleo (cello) komen uit drie verschillende regio’s:  de Schotse stad Glasgow, de Spaanse Castiliaanse Hoogvlakte en het eiland Menorca in de Middellandse Zee. Zij ontmoetten elkaar in Nederland tijdens hun master studie aan het conservatorium van resp. Amsterdam, Utrecht en Den Haag. In 2017 richtten zij het Camus Trio op.

 

Zoals de naam aangeeft heeft het trio zich laten inspireren door de Algerijnse filosoof en schrijver Albert Camus. De drie jonge muzikanten waren onder de indruk van zijn geschriften over onafhankelijkheid, vitaliteit, rebellie tegen onrechtvaardigheid, maar ook over liefde en tederheid. Hoe kan dit alles vertaald worden in muziek? Het Camus Trio is, net als de componisten wier werk zij spelen, op zoek naar de vertellende kracht, de poëzie van de muziek.

Met Mendelssohn en Schumann worden alle menselijke emoties en zijn extremen verklankt. In de lyrische en krachtige melodiën horen we weemoed, vreugde en leed. Deze muziek beschrijft hoe het individu zich tot de natuur en tot anderen verhoudt. Veeleisend om uit te voeren en meeslepend om naar te luisteren.

 

Het gaat over de retoriek van de muziek.

Het Camus Trio is gecoacht door musici van grote naam en heeft een eigen expressiviteit, een eigen kleur- en klankritme ontwikkeld. Naast individuele carrières (zo speelt Fiona bij het BBC Scottisch Symphony Orchestra, Nederlands Filharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Nescio Ensemble) was het Trio op de radio te horen in het programma Opium Muziek. Drie sterke persoonlijkheden met een gedeelde passie: het spelen van kamermuziek waarmee zij een divers publiek willen bekoren.

 

Het Koffieconcert in het Groene Kerkje te Lambertschaag vindt plaats op zondag 13 oktober. Aanvang 11.30 uur. Entrée €13,50. Abonnées (bij 3 concerten) €11,50

www.hetgroenekerkje.nl (http://www.hetgroenekerkje.nl)

Camus Trio Camus Trio
Violiste Fiona Robertson  (Foto Karin Luhrs) Violiste Fiona Robertson (Foto Karin Luhrs)