Parkeersituatie De Beurs in Blokker zorgenkind VOCHoorn

Niet tevreden met beantwoording B&W

HOORNGIDS | VOCHoorn is van mening dat de parkeersituatie bij winkelcentrum De Beurs in Blokker moet worden verbeterd. Voorstellen van Deen Vastgoed en winkeliersvereniging De Beurs om een blauwe parkeerzone te verkrijgen worden echter door de gemeente Hoorn niet gehonoreerd. Om die reden stelde de lokale partij vragen aan het college van B&W, maar is niet tevreden met de beantwoording daarvan. 
 
VOCHoorn vindt de beantwoording door het college van de vragen over invoering Blauwe zone parkeren winkelcentrum De Beurs onvolledig en onvoldoende. Daarom heeft VOCHoorn vervolgvragen gesteld aan het college van B&W. 

Geacht College,
Dank voor de beantwoording van onze vragen ex artikel 36 inzake Blauwe zone parkeren winkelcentrum de Beurs in Blokker d.d. 12 september ’19. Deze beantwoording roept bij VOCHoorn vervolgvragen op.
Bij de beantwoording van vraag 2 stelt u dat in het verleden meerdere onderzoeken hebben plaatsgevonden. VOCHoorn wil graag weten:
1. Wie was opdrachtgever van deze onderzoeken?
2. Uit welk jaar dateren deze onderzoeken?
3. Wat waren de uitkomsten van deze onderzoeken? Graag gedetailleerde beantwoording.
4. Indien deze onderzoeken ouder zijn dan 3 jaar waarom zijn de uitkomsten van deze onderzoeken nog betrouwbaar en valide?
5. Zijn de uitkomsten van het parkeeronderzoek uit 2017, dat Deen Supermarkten op eigen kosten en op eigen initiatief heeft gehouden en bekostigd, meegenomen bij uw bevindingen c.q. beantwoording van onze art. 36 vragen. Zo nee, waarom niet?
U geeft aan dat uit parkeerrichtlijnen van het CROW blijkt dat bij kleine wijkwinkelcentra, zoals De Beurs, over het algemeen 7-24% van de parkeerders geen bezoekers, maar bijvoorbeeld werknemers van het winkelcentrum zijn.
6. Uit welk jaar dateren deze parkeerrichtlijnen van CROW?
U stelt dat van de parkeerders 7-24% geen bezoekers maar bijvoorbeeld werknemers van het winkelcentrum zijn.
7. Waarom gebruikt u hier de term bijvoorbeeld?
Blijkbaar zijn er volgens u, naast werknemers, ook andere groepen die langparkeren.
8. Wie zijn dit?
9. Is u bekend dat personeelsleden van St. Centrum Ouderenzorg Jozefpark en bezoekers van het appartementencomplex Wester Staete als langparkeerder veelvuldig gebruik maken van de parkeerplaats bij WC De Beurs?
10. Waarom is bij WC De Grote Beer een blauwe parkeerzone ingevoerd?
11. Welk onderzoek ligt aan deze invoering ten grondslag (jaar, resultaten)?
12. Klopt het dat de gemeente eerder aan Deen Supermarkten heeft gecommuniceerd dat invoering van een blauwe zone bij WC De Beurs niet mogelijk is, aangezien er dan ook gehandhaafd moet worden en daar geen capaciteit voor is?
13. Is het college het met VOCHoorn eens dat een pilot om een blauwe zone in te stellen en deze situatie,  samen met ondernemers van WC De Beurs, te monitoren en te evalueren, de beste wijze is om dit al jarenlang durende geschil te beslechten? Zo nee, waarom niet?

VOCHoorn ziet uw antwoorden met belangstelling en binnen de daarvoor geldende termijn tegemoet.
Met vriendelijke groet,
A.S. Ruppert, fractievoorzitter VOCHoorn

De Beurs in Blokker 2 De Beurs in Blokker 2

Reacties
Reactie: (cees van der maat)
27-9-2019, 09:28
dit loopt al sinds 2006

Reactie: (Jac Koning)
26-9-2019, 15:02
Ik ben vandaag even langs geweest bij de verbouwde supermarkt van Deen en de verbouwde keurslager. Maar inderdaad geen parkeerplaats meer vrij op het parkeerterrein. Triest dat ondernemers geld in hun ondernemingen stoppen en de gemeente niet thuis geeft voor een blauwe zone. Vooral het argument dat er geen handhavingscapaciteit is.