Makers winterkaravaan geselecteerd

26-09-2019

HOORNGIDS | Van 22 t/m 29 december brengt Karavaan weer een Winterkaravaan in Alkmaar. Het is inmiddels de vierde editie; het begint voor velen een terugkerend avontuurlijk kerstuitje te worden. De succesvolle ingrediënten: vijf nieuwe voorstellingen van jonge makers, een expeditie op locatie en stamppot en bier. Het thema dit seizoen is Groeizucht. Eén van de makers mag zijn voorstelling uitwerken voor het zomerfestival dat van 29 mei t/m 7 juni 2020 plaatsvindt.

De Winterkaravaan is het talentontwikkelingsproject van Karavaan. Jonge professionele makers worden de komende maanden artistiek en productioneel door Karavaan begeleid. Vorige jaren vond de Winterkaravaan plaats in de leegstaande Ringersfabriek en in de oude Drukkerij.

Na een open call ontving Karavaan maar liefst 50 bijzondere en uiteenlopende plannen van makers uit het hele land en Vlaanderen die maximaal 5 jaar afgestudeerd zijn aan een kunstvakopleiding. Na intensief beraad zijn 5 plannen gekozen. Ze ontwikkelen speciaal voor de Winterkaravaan een eigen korte voorstelling van 20 minuten.

Dit zijn de makers
In de muzikale performance van Eva van der Post, Scott Beekhuizen en Rosine Langbroek staat protest voeren centraal. Femke Arnouts mixt in absurdistisch en komisch theater onze realiteit met een droomwereld. Kathlyn Wuyts en Momo Samuel gaan in een mix van een mis en een dance-feest op zoek naar vormen van troost. De luistervoorstelling van Naomi Steijger gaat over honkvaste ouderen en Sien Vanmaele en Rani Decock proberen in hun foodperformance al kokend het klimaat te redden.

Winters eten & drinken
Als bezoeker van de Winterkaravaan ga je op expeditie op een spannende, leegstaande plek in Alkmaar. Op unieke plekken zie je in een carrousel de vijf verschillende korte voorstellingen van deze makers en zijn heerlijk winters eten & drinken onderdeel van je middag of avond.

De Winterkaravaan bezoek je op zo 22, di 24, vr 27, za 28 en zo 29 december. Je kunt per dag kiezen uit 2 tijdstippen: van 15:00 – 18:30 uur of van 19:00 – 22:30 uur (op de 22e alleen de middag-editie). Kosten € 35,00 per persoon (incl. winters eten & drinken). Vrienden van Karavaan betalen € 32,50.

Tickets zijn te koop vanaf 18 oktober, informatie op www.karavaan.nl (http://www.karavaan.nl)

 

Foto’s: Moon Saris

Karavaan1 Karavaan1
Karavaan2 Karavaan2