Resultaten voetbalclubs regio Hoorn zondag 29 september

Door het slechte weer zijn enkele wedstrijden afgelast

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Alcides - Hollandia

Op eigen veld ging Alcides stevig onderuit tegen Hollandia. Op een regenachtig en guur sportpark Ezinge werd met 0-3 verloren van Hollandia. Door het verlies blijven de Meppelers bivakkeren in de onderste regionen van de hoofdklasse.

Hoe anders was het misschien gelopen wanneer Frank Fokke in de eerste minuut een dot van een kans had benut en Alcides op voorsprong had geschoten. De vraag zal nooit beantwoord worden. De aanvaller miste de uitgelezen mogelijkheid en zag even later ook een lob naast het doel belanden. Alcides speelde in een laag tempo, maar was via Ryan Luyckx toch twee keer dicht bij een treffer. De voet van Hollandia-doelman Joedy Wiese stond een goal in de weg en bij een volgende aanval krulde Luyckx de bal rakelings voorlangs.

Hollandia ging een stuk effectiever te werk en opende via Mukthar Saleiman de score. Hij kon profiteren van een doorgekopte bal en liet de foutloos keepende Danny Bos van dichtbij kansloos.

Na rust opende Alcides een stuk feller en was het met een kopbal van Danni Lohman dichtbij de gelijkmaker. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald. Aan de andere kant sloeg Hollandia wel genadeloos toe op het moment dat de organisatie bij Alcides ontbrak en twee spelers vrij voor keeper Danny Bos opdoken. Het was Daan Buurman die optimaal profiteerde van zoveel vrijheid en de 0-2 aantekende. Daarmee was de het leed nog niet geleden voor Alcides, want na balverlies op het middenveld was het Sven Deen die de 0-3 eindstand op het bord schoot.

------------------------------------------------------------------

Strafschop beslist matige wedstrijd tussen Huizen en Zwaluwen’30 (1-0)

In de 57e minuut besliste scheidsrechter Duindam dat een van dichtbij tegen de arm van Joey Papamelodias geschoten bal goed genoeg was voor een strafschop. Huizen pakte dit cadeautje graag uit en besliste zo deze matige wedstrijd in haar voordeel.

Voor de neutrale toeschouwer was er in Huizen, mede door het weer, weinig te beleven. Twee sterke verdedigingsblokken zorgden ervoor dat het zelden een spektakel werd. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, zonder dat de beide voorhoedes tot gevaarlijke acties kwamen.

De eerste tien minuten waren voor Zwaluwen’30. Met snel spel over de vleugels werd Huizen onder druk gezet. Daarna brak er een periode aan dat Huizen een overwicht kon creëren. Enkele goede pogingen in de 11e, 12e en 13e minuut werden niet accuraat genoeg uitgevoerd en kon de verdediging van Zwaluwen’30 voor opruiming zorgdragen. Doelman Dirk Bakker moest vooral ook optreden bij een heel moeilijke terugspeelbal van Dani Mes. In twee instanties was hij de baas over de situatie.

Tot de rust twee hard werkende teams met weinig kansen voor beide doelen. Aanvallend was het bij Zwaluwen’30 te onrustig om het de verdediging van Huizen moeilijk te maken. De passing was vaak net niet goed genoeg en had het verdedigingsblok van Huizen er steeds een voetje tussen. De ruststand was 0-0.

Joost Feld werd na de rust (46e minuut) vervangen door Gani Meholli en hij zorgde voor meer dreiging met enkele goede acties over de  linkerkant van Zwaluwen’30. De tweede helft was verder identiek aan de eerste helf: twee hardwerkende teams die maar niet echt gevaarlijk konden worden, mede door te slordige passing. Mircle Elstak werd in de 52e minuut vervangen door Alpay Alarslan. In de 57e minuut dus de beschreven strafschop. Bij een snelle aanval over rechts werd Joey Papamelodias gepasseerd. Hij herstelde zich meteen en kwam weer terug bij de Huizen-aanvaller. Deze schoot de bal daarop tegen zijn arm (?). Deze actie werd niet waargenomen door veel toeschouwers langs de kant, echter wel door scheidsrechter Rembrandt Duindam, die daarop de bal op de stip deponeerde en Huizen op 1-0 kwam.

Thomas Hand kwam een minuut later voor Yannick Kuijpers en Zwaluwen’30 ging vol op de aanval spelen. Het laatste kwartier een opportunistisch spelend Zwaluwen’30. Met de lange bal werd getracht de Huizen-verdediging uiteen te spelen. De grootste kans was er in de 75e minuut. Een vrije schop recht voor het doel, net buiten het zestienmeter-gebied van Huizen. Joey Papamelodias schoot de lage bal langs het muurtje, maar ook langs de verkeerde kant van de paal.

In de 78e minuut een goed schot van Jay van Ooijen. De keeper van Huizen kon stompend redding brengen en in de rebound schoot Pieter Koopman de bal naast het doel. In deze fase ontstonden enkele onregelmatigheden tussen de spelers en moest de scheidsrechter door het tonen van gele kaarten de wedstrijd in bedwang houden. Hierbij kreeg Joep Rive in blessuretijd zijn tweede gele kaart uitgereikt en moest hij het veld verlaten. Deze typische 0-0-wedstrijd eindigde dus, door de penalty, in een 1-0 overwinning voor Huizen en mocht Zwaluwen’30 zich tekort gedaan voelen. Volgende week thuis tegen WV-HEDW uit Amsterdam.

De Blokkers – Westfriezen 1-1

RK EDO - HSV Sport 1-2

Spartanen - HSV 1-0

Afgelast waren de wedstrijden Woudia - Always Forward, DWOW - Hauwert ‘65 en KSV – SEW.

Live uitzending van ’Sport op zondag’ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.hoornradio.nl (http://www.hoornradio.nl) of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio in Live gemist.

Spartanen - HSV 29-09-2019 (2) Spartanen - HSV 29-09-2019 (2)