Zaterdag 12 oktober zwerfvuil opruimen

Samen voor een schone wijk

HOORNGIDS | Wilt u uw wijk een stukje schoner maken en tegelijkertijd nieuwe mensen ontmoeten? Zaterdagmiddag 12 oktober organiseren Intermaris, Stichting Netwerk, Puur Hoorn en gemeente Hoorn een Trashdate in Hoorn-Noord en Venenlaankwartier.

 

In zo veel mogelijk straten van de wijk willen de organisatoren de bewoners uitnodigen om zwerfvuil te komen opruimen; deelnemers mogen uiteraard hun eigen straat doen. Iedereen mag meedoen; van jong tot oud, alleen, met z’n tweeën  of in een groepje.

 

Materialen aanwezig

De organisatie draagt zorg voor de benodigde middelen, materialen en ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Iedere deelnemer krijgt een passend aardigheidje als herinnering.

Voor de aftrap om 13.30 uur komt de projectgroep Clean2Anywhere een korte presentatie geven. Zij werken in de haven van Hoorn aan een fluitschip gemaakt van afvalplastic. Het is de bedoeling dat het schip ook echt gaat meedoen aan het vervoeren van handel op zee. Zo worden bedrijven en particulieren geïnspireerd om anders met afval om te gaan.

 

Bijdrage

Die middag kan iedereen een bijdrage leveren aan de bouw van het schip door geschikt plastic apart in te zamelen. Voor meer info: www.clean2a.nl.

Aanvang is om 13.30 uur in wijkcentrum De Zaagtand, Sint Eloystraat 106, alwaar om 16.30 uur ook de afronding zal zijn.

Wie interesse heeft kan zich aanmelden bij aanmeld@intermaris.nl (mailto:aanmeld@intermaris.nl). 

Trashdate 12-10-2019 Trashdate 12-10-2019