Voetbalverslagen wedstrijden 28/9 en 29/9

30-09-2019

HOORNGIDS |

DINDUA – Always Forward (zat)   0–4

Always Forward zaterdag heeft ook zijn eerste uitwedstrijd in de competitie gewonnen. Na de thuiszege vorige week tegen SVW ’27 versloeg de ploeg in Enkhuizen DINDUA met 0 – 4.

In de beginopstelling van Always Forward waren er diverse wijzigingen ten opzichte van de formatie die in de openingswedstrijd tegen SVW ’27 aan de aftrap stond. Op voorhand konden de coaches Rob Cramer en Rob van der Werff al niet beschikken over de geblesseerde Patrick van Dijk en de geschorste Hans van der Woude.

Miguel Piqué begon op de rechterflank van de verdediging, de positie waarop hij vorige week in het laatste kwartier Thomas Beck kwam vervangen. Nu waren de rollen onvrijwillig omgekeerd, omdat Miguel Piqué al na tien minuten het veld geblesseerd moest verlaten en Thomas Beck voor hem in de plaats kwam. Timothy Wai Chang speelde in het centrum van de verdediging naast Jelle Huitema, terwijl Ivo Rottiné opschoof naar het middenveld, waar hij en Milco Leijen de opengevallen plaatsen bezetten. Pieter de Smidt deed dat in de aanvalslinie op de voor hem ongebruikelijke rechterspitspositie. Mark de Wit en Ricardo Pengel namen plaats in de dug-out.

Weinig aantrekkelijk voetbal

Het schouwspel dat de weinige toeschouwers kregen voorgeschoteld was niet echt aantrekkelijk. Het niveau van de fysieke weerstand van de oranje-groene ploeg was aanmerkelijk hoger dan dat van de technische ploeg en omdat de scheidsrechter de spelregels niet al te straf opvatte, ontwikkelde zich te zeer een fysieke strijd om aantrekkelijk voetbal mogelijk te maken. Een kenmerkend voorbeeld daarvan deed zich al in de eerste minuut voor toen Stefan Schipper bij een voorzet van Miguel Piqué nog voor de bal hem bereikte tegen het kunstgras werd gewerkt. Dit alles neemt niet weg dat Forward sowieso de topvorm ontbeerde.

In betere weersomstandigheden dan gevreesd had Always Forward gedurende vrijwel de hele wedstrijd een veldoverwicht en kwam de ploeg al vrij vroeg, in de achtste minuut, op voorsprong. Een langdurige aanval over veel schijven werd besloten met een voorzet van rechts die door Milco Leijen met een inzet bij de eerste paal werd afgerond (0 – 1).
Kort daarna kwam de bovenvermelde vervanging van Miguel Piqué door Thomas Beck en zorgde Aron van Loon voor enige schrik in de Forwardgelederen door aangeslagen op de grond te gaan zitten. Een oplapbeurt door verzorger Joost Gouweleeuw bleek voldoende om hem het spel te kunnen laten vervolgen.
Na ruim een kwartier spelen nam Ivo Rottiné de afronding van opnieuw een langdurige Forward-aanval voor zijn rekening, maar zijn harde schot vloog langs het DINDUA-doel. Thomas Beck probeerde het even daarna ook en in dit geval stond de Enkhuizer doelman op zijn post.
Ivo Rottiné bereikte met een fraaie lange pass op links Leon Machielse, die op de een of andere manier al klutsend vier tegenstanders passeerde waarna de laatst overgebleven verdediger de bal kon wegwerken. Dat gebeurde even later weer bij een mooie 1–2-combinatie tussen Jan-Jaap Schaper en Milco Leijen door het centrum. De doelman van DINDUA bracht vervolgens redding bij een voor Stefan Schipper bedoelde voorzet van Pieter de Smidt en op een schot dat Leon Machielse, na een knappe actie, met daarin een 1–2-combinatie met Stefan Schipper, op het doel afvuurde. Een vrije trap van Leon Machielse, op rechts van even buiten de punt van het Enkhuizer strafschopgebied ging voor het doel langs zonder dat iemand de bal kon raken.
In de 39e minuut kreeg de thuisploeg een grote kans op de gelijkmaker toen uit een diepe pass op rechts de weg naar Aron van Loons doel voor een DINDUA-spits open lag. De uitvoering van de aanval verliep vervolgens bij elke schijf iets te traag om iemand in schietpositie te brengen, maar uiteindelijk kwam er een voorzet van links die van dichtbij door een spits kon worden ingekopt: de bal ging echter over en naast Aron van Loons doel.
In de slotminuut van de eerste helft zag Ivo Rottiné de bal uit zijn vrije trap van 30 meter langs het doel gaan en werd een counter van Milco Leijen gesmoord omdat hij werd vastgepakt.

In de openingsminuut van de tweede helft raakte Jelle Huitema aangeslagen toen hij met de bal aan de voet door het centrum oprukte. Hoewel hij in eerste instantie na een oplapbeurt het spel kon vervolgen, moest hij zich na tien minuten toch laten vervangen door Mark de Wit. Ivo Rottiné schoof terug naar de verdediging en Mark de Wit ging op het middenveld spelen.
Tussen de oplapbeurt en het uitvallen van Jelle Huitema had Pieter de Smidt een voorzet afgeleverd die voor Stefan Schipper net iets te diep was, maar door een DINDUA-verdediger met het hoofd werd beroerd, waardoor hij bijna zijn eigen doelman verraste. Even later bereikte Pieter de Smidt Stefan Schipper wel met een voorzet, maar deze keer verrichtte de doelman een fraaie redding op Stefan Schippers van dichtbij ingetikte bal.
In de 59e minuut rukte Timothy Wai Chang op dor het centrum en bediende Leon Machielse met en prachtige dieptepass, waarmee de Forward-schutter wel raad wist (0 – 2). Even daarna kwam Leon Machielse, na een langdurige Forward-aanval, ingeleid door een doorkopbal van Stefan Schipper op Thomas Beck, uit een pass van Mark de Wit opnieuw in schietpositie. Jan-Jaap Schaper raakte de inzet/voorzet van Leon Machielse nog met het hoofd, waarna de bal over het DINDUA-doel verdween. De Enkhuizer doelman verijdelde even later een treffer bij een schot van Leon Machielse na een knappe actie, inclusief een 1–2-combinatie met Ivo Rottiné.
In de 68e minuut kwam Ricardo Pengel in het veld voor Pieter de Smidt. Hij begon zijn optreden met een aanval over rechts waarna zijn voorzet door de Enkhuizer verdediging werd weggewerkt. Daarin nam even later een wisselspeler plaats, die zijn optreden op een geheel andere wijze begon: een fikse beuk in de rug van Milco Leijen.
Kort nadat Stefan Schipper een voorzet van Leon Machielse over had gekopt, bereikte Melvin Swier van links Ricardo Pengel met een prachtige voorzet waaruit hij de bal hij eenvoudig kon binnentikken (0–3).
Leon Machielse werd na een 1–2-combinatie met Jan-Jaap Schaper nog net gestuit en na wat worstelwerk in het centrum kwam hij even later tot een doorbraak, waarbij hij de bal langs de keeper, maar ook langs het doel lepelde. Jan-Jaap Schaper zelf nam even daarna een fraaie pass van Ivo Rottiné door het centrum even fraai aan, maar ook zijn afronding deed de bal langs het doel gaan.
Een DINDUA-verdediger werkte een voorzet van Ricardo Pengel, na een combinatie met Mark de Wit, bijna in eigen doel. Uit de corner schoot Leon Machielse, na een mooie actie, de bal royaal over. Hij stond kort voor het eindsignaal wel aan de basis van Forwards laatste treffer toen hij een pass van een Enkhuizer verdediger op de DINDUA-speelhelft onderschepte en Ricardo Pengel op maat bediende (0 – 4).

Vier van de vijf ploegen die vorige week hun eerste competitiewedstrijd wonnen deden dat ook afgelopen zaterdag, waardoor de koppositie op de ranglijst nu door deze vier teams wordt gedeeld. Dat zijn, naast Forward: De Foresters, SDOB en St Adelbert. Van hen heeft De Foresters het beste doelsaldo. De Heilooërs lieten de 2–8 zege bij De Wherevogels volgen door een 5–0 thuisoverwinning tegen Schagen United. St Adelbert leverde vorige week al een opvallende prestatie door bij DTS een 1–4 overwinning te behalen en deed dat in de tweede speelronde opnieuw met een 2–0 zege tegen het hoog aangeslagen Opperdoes (in de openingsronde nog met 7–1 de baas over DINDUA). SDOB won thuis met 3–1 van De Wherevogels.
Ook Wieringermeer is nog ongeslagen na de remise bij Sporting Krommenie (2–2), die gevolgd werd door een 2–1 thuisoverwinning tegen Alcmaria Victrix. Forwards tegenstander van vorige week, SVW ’27, hield tegen Sporting Krommenie de punten in eigen huis (4–3).

----------------------------------------------------------------------

Alcides - Hollandia 0-3

Op eigen veld ging Alcides stevig onderuit tegen Hollandia. Op een regenachtig en guur sportpark Ezinge werd met 0-3 verloren van Hollandia. Door het verlies blijven de Meppelers bivakkeren in de onderste regionen van de hoofdklasse.

Hoe anders was het misschien gelopen wanneer Frank Fokke in de eerste minuut een dot van een kans had benut en Alcides op voorsprong had geschoten. De vraag zal nooit beantwoord worden. De aanvaller miste de uitgelezen mogelijkheid en zag even later ook een lob naast het doel belanden. Alcides speelde in een laag tempo, maar was via Ryan Luyckx toch twee keer dicht bij een treffer. De voet van Hollandia-doelman Joedy Wiese stond een goal in de weg en bij een volgende aanval krulde Luyckx de bal rakelings voorlangs.

Hollandia ging een stuk effectiever te werk en opende via Mukthar Saleiman de score. Hij kon profiteren van een doorgekopte bal en liet de foutloos keepende Danny Bos van dichtbij kansloos.

Na rust opende Alcides een stuk feller en was het met een kopbal van Danni Lohman dichtbij de gelijkmaker. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald. Aan de andere kant sloeg Hollandia wel genadeloos toe op het moment dat de organisatie bij Alcides ontbrak en twee spelers vrij voor keeper Danny Bos opdoken. Het was Daan Buurman die optimaal profiteerde van zoveel vrijheid en de 0-2 aantekende. Daarmee was de het leed nog niet geleden voor Alcides, want na balverlies op het middenveld was het Sven Deen die de 0-3 eindstand op het bord schoot.

------------------------------------------------------------------

Strafschop beslist matige wedstrijd tussen Huizen en Zwaluwen’30 (1-0)

In de 57e minuut besliste scheidsrechter Duindam dat een van dichtbij tegen de arm van Joey Papamelodias geschoten bal goed genoeg was voor een strafschop. Huizen pakte dit cadeautje graag uit en besliste zo deze matige wedstrijd in haar voordeel.

Voor de neutrale toeschouwer was er in Huizen, mede door het weer, weinig te beleven. Twee sterke verdedigingsblokken zorgden ervoor dat het zelden een spektakel werd. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, zonder dat de beide voorhoedes tot gevaarlijke acties kwamen.

De eerste tien minuten waren voor Zwaluwen’30. Met snel spel over de vleugels werd Huizen onder druk gezet. Daarna brak er een periode aan dat Huizen een overwicht kon creëren. Enkele goede pogingen in de 11e, 12e en 13e minuut werden niet accuraat genoeg uitgevoerd en kon de verdediging van Zwaluwen’30 voor opruiming zorgdragen. Doelman Dirk Bakker moest vooral ook optreden bij een heel moeilijke terugspeelbal van Dani Mes. In twee instanties was hij de baas over de situatie.

Tot de rust twee hard werkende teams met weinig kansen voor beide doelen. Aanvallend was het bij Zwaluwen’30 te onrustig om het de verdediging van Huizen moeilijk te maken. De passing was vaak net niet goed genoeg en had het verdedigingsblok van Huizen er steeds een voetje tussen. De ruststand was 0-0.

Joost Feld werd na de rust (46e minuut) vervangen door Gani Meholli en hij zorgde voor meer dreiging met enkele goede acties over de  linkerkant van Zwaluwen’30. De tweede helft was verder identiek aan de eerste helf: twee hardwerkende teams die maar niet echt gevaarlijk konden worden, mede door te slordige passing. Mircle Elstak werd in de 52e minuut vervangen door Alpay Alarslan. In de 57e minuut dus de beschreven strafschop. Bij een snelle aanval over rechts werd Joey Papamelodias gepasseerd. Hij herstelde zich meteen en kwam weer terug bij de Huizen-aanvaller. Deze schoot de bal daarop tegen zijn arm (?). Deze actie werd niet waargenomen door veel toeschouwers langs de kant, echter wel door scheidsrechter Rembrandt Duindam, die daarop de bal op de stip deponeerde en Huizen op 1-0 kwam.

Thomas Hand kwam een minuut later voor Yannick Kuijpers en Zwaluwen’30 ging vol op de aanval spelen. Het laatste kwartier een opportunistisch spelend Zwaluwen’30. Met de lange bal werd getracht de Huizen-verdediging uiteen te spelen. De grootste kans was er in de 75e minuut. Een vrije schop recht voor het doel, net buiten het zestienmeter-gebied van Huizen. Joey Papamelodias schoot de lage bal langs het muurtje, maar ook langs de verkeerde kant van de paal.

In de 78e minuut een goed schot van Jay van Ooijen. De keeper van Huizen kon stompend redding brengen en in de rebound schoot Pieter Koopman de bal naast het doel. In deze fase ontstonden enkele onregelmatigheden tussen de spelers en moest de scheidsrechter door het tonen van gele kaarten de wedstrijd in bedwang houden. Hierbij kreeg Joep Rive in blessuretijd zijn tweede gele kaart uitgereikt en moest hij het veld verlaten. Deze typische 0-0-wedstrijd eindigde dus, door de penalty, in een 1-0 overwinning voor Huizen en mocht Zwaluwen’30 zich tekort gedaan voelen. Volgende week thuis tegen WV-HEDW uit Amsterdam.

De Blokkers – Westfriezen 1-1

RK EDO - HSV Sport 1-2

Spartanen - HSV 1-0

Afgelast waren de wedstrijden Woudia - Always Forward, DWOW - Hauwert ‘65 en KSV – SEW.