Wethouder Ben Tap vertrekt

D66-wethouder stopt per 1 november

HOORNGIDS | Ben Tap stopt per 1 november 2019 als wethouder in Hoorn. Dat maakte hij op maandag 30 september bekend. Ben Tap is sinds 2014 namens D66 wethouder in Hoorn en heeft onder meer Economische Zaken, Toerisme, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed in zijn portefeuille.
 
In zijn ontslagbrief laat Tap weten de afgelopen jaren met veel enthousiasme voor de stad te hebben gewerkt, maar dat zijn werkplezier de laatste tijd afneemt. Tap: ”Omdat ik mijzelf altijd voor 100% wil inzetten, heb ik besloten mijn functie als wethouder neer te leggen.”

De fractie van D66 gaat met haar leden in overleg over hoe zij om willen gaan met de situatie rond het vertrek van wethouder Tap. ”Wij vinden het jammer om Ben als collega te moeten missen, maar begrijpen en respecteren zijn keuze,” reageert burgemeester Jan Nieuwenburg namens het college van B en W van Hoorn. ”Wij wensen Ben voor de toekomst uiteraard heel veel succes.”
Ben Tap neemt tijdens de raadsvergadering op 29 oktober 2019 afscheid.

De fractie van D66 betreurt het vertrek ten zeerste en laat weten:
”Na overleg met bestuur en de fractie van D66 Hoorn, heeft onze wethouder Ben Tap besloten om zijn ontslag in te dienen per 1 november 2019. Ben heeft aangegeven bij het bestuur en de fractie dat het plezier in zijn werk afneemt en hij zich dus niet meer voor de volle 100% kan inzetten voor de stad en voor D66 Hoorn.”

 

Vertrek wordt betreurd door D66
”De fractie betreurt zijn vertrek, maar respecteert zijn besluit om zijn functie als wethouder neer te leggen,” benadrukt fractievoorzitter Arwin Rood.
”Ben Tap heeft 5,5 jaar het vuur uit z’n sloffen gelopen voor onze stad en D66 Hoorn. Hij was overal en altijd aanwezig of het nou het zwerfafval prikken op de Westerdijk was, een informatieavond over het stadstrand of het lopen van de Ironman. Ben was er. De enorm energieke manier van werken, de dossierkennis en de vlotte spreekstijl waren en zijn nog steeds de kenmerken van Ben.  Als bestuur en fractie waren wij zeer tevreden met de voortvarende manier waarop hij vele dossiers oppakte.
Namens het bestuur wensen we Ben veel succes in zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging en we hopen dat hij daar het plezier vindt dat hij zoekt.”

 

Hierbij de ontslagbrief van wethouder Tap.

------------------------------------
Hoorn, 1 oktober 2019
Geachte heer Nieuwenburg, beste Jan,
De afgelopen 5,5 jaar heb ik mijzelf met veel enthousiasme ingezet als wethouder van deze prachtige stad. De laatste tijd merk ik echter dat het plezier in mijn werk afneemt. Omdat ik mijzelf altijd voor 100% wil inzetten, heb ik besloten om mijn functie als wethouder neer te leggen.
Conform artikel 43 van de gemeentewet verzoek ik u daarom om mij per 1 november a.s. ontslag te verlenen als wethouder van de gemeente Hoorn. Graag neem ik tijdens de raadsvergadering van 29 oktober afscheid. De komende weken wil ik gebruiken om alle lopende zaken zorgvuldig af te handelen en te zorgen voor een goede overdracht.
Ik kijk terug op een bijzondere, leerzame en ook intensieve tijd in Hoorn. Ik heb veel nieuwe ervaringen opgedaan en heel veel leuke en interessante mensen ontmoet, met wie ik inspirerende gesprekken heb gevoerd en fijn heb samengewerkt. Ik ben trots op de resultaten die ik samen met het college, de raad, medewerkers, inwoners, ondernemers en partners heb kunnen boeken.
Ik wil graag alle huidige en voormalige raadsleden, collegeleden, collega’s, inwoners, medewerkers, ondernemers, partners en in het bijzonder mijn partij D66 bedanken voor de fijne samenwerking, de prettige contacten en de kans die mij is geboden om een van de leukste banen uit te kunnen oefenen.
In deze 5,5 jaar ben ik écht van deze stad gaan houden. Hoorn is bijzonder en innemend. Er zit ook veel ambitie in, om als stad en regio te groeien en een stap vooruit te zetten, continu op zoek naar hoe het nóg beter kan. Ik wens iedereen heel veel succes en wijsheid. Ik blijf Hoorn zeker volgen en bezoeken!
Tot ziens in de stad of elders,

Met vriendelijke groet,
Ben Tap
Wethouder

Ben Tap Ben Tap

Reacties
Reactie: (cees van der maat )
5-10-2019, 09:57
ooit zal de waarheid boven komen

Reactie: (Gerry Blokdijk)
1-10-2019, 12:16
Wat een onder "Maatse" opmerking Cees!

Reactie: (cees van dermaat)
1-10-2019, 10:17
hoera!!!!!