Hippe Gasten met theatershow in Het Park

Na succes China is kinderrockband te zien met theatertour

HOORNGIDS | De theaterrockshow van Nederlands eerste kinderrockband Hippe Gasten knalt, giert en brult. Je kan stagediven, meeklappen, crowdsurfen en luchtgitaar spelen. Na groot succes in China, trappen de vijf bandleden op zondag 13 oktober af met de theatertour ‘Doe Mij Een Liedje Speciaal’. Bezoekers kunnen een liedje bestellen zoals je een frietje bestelt aan de balie van een friettent. In oktober, november en december speelt de band in negentien theaters door heel Nederland. Bekijk op www.hippegasten.nl (http://www.hippegasten.nl) alle shows die de gepland staan. 

Kritisch publiek
Hippe Gasten bestaat uit zanger Jon van den Elsen, toetsenist Thijs Schrijnemakers, gitarist Daan Koch, Richard Wallenburg op de basgitaar en Björn van den Boom op de drums. De vijf bandleden maken muziek voor het meeste kritische publiek: kinderen vanaf 5 jaar oud. Ondanks dat Hippe Gasten muziek maakt voor kinderen, is het alles behalve kinderachtig. Zanger Jon is leraar basisonderwijs en diverse bandleden geven muziekles. Vanuit dit oogpunt vinden ze het dan ook heel belangrijk dat kinderen in aanraking komen met muziek en instrumenten.
Jon van den Elsen, zanger van Hippe Gasten: “Kinderen zijn het eerlijkste publiek dat je kan hebben, als ze het niks vinden stoppen ze hun vingers in de oren en als ze het te gek vinden dansen en springen ze de hele show lang.”    

China
De band is net terug van een optreden uit China, waar ze populair zijn met hun Nederlandstalige nummers. Ze worden in China niet Hippe Gasten, maar ’Ko Ge’ genoemd. Dit betekent ’coole broers’ in het Chinees. Voordat ze in China mochten optreden moesten ze wel eerst de teksten laten goedkeuren. De Nederlandse teksten worden vertaald in het Chinees en zijn mee te lezen op een groot scherm tijdens hun optreden. Hippe Gasten is klaar om nu Nederland te veroveren en met partners als Sony Music en Friendly Fire en een uitgebreide theatertour lijkt dat slechts een kwestie van tijd.
 
Zaterdag 19 oktober is Hippe Gasten te zien in Schouwburg Het Park in Hoorn. Zie www.hetpark.nl (http://www.hetpark.nl) 

Hippe Gasten in China Hippe Gasten in China
Hippe Gasten Hippe Gasten