Fluitschip Hoorn over 10 jaar klaar

Ondernemend Westfriesland organiseert Duurzame Dinsdag 29 oktober 

HOORNGIDS | Aan de kust van Hoorn is de bouw begonnen van een VOC-fluitschip van plastic. Een duurzaam project dat de regio Westfriesland nog meer op de kaart zet. Welke duurzame pareltjes kent de regio nog meer? Op Duurzame Dinsdag op 29 oktober peilt Ondernemend Westfriesland de duurzaamheidsfactor van ondernemers in Westfriesland. Wie zijn er al op de goede weg en wie kunnen nog wel wat hulp gebruiken in het verbeteren van hun duurzaamheid?

Presentator Robert-Jan Knook: ”Zo laten we ons inspireren door Monique Ansink, eigenaresse en directrice van Excellent Products in Hoorn. Zij onderneemt met als hoofddoelstelling om de wereld een stukje beter te maken. Dit doet ze door zichzelf doelen te stellen, waarbij ze 70 % van haar werknemersposities aan vrouwen toebedeelt.” 

Fluitschip
Ook wordt gesproken over het knotsgekke idee van Edwin ter Velde die een levensgroot VOC-fluitschip bouwt van alleen afvalplastic. Het is de bedoeling dat ‘stadsjutters’ in Westfriesland allerlei bakjes, flessen en ander plastic verzamelen waarmee de boot gebouwd kan worden. Het project is inmiddels van start gegaan aan de kust van Hoorn.

Accu’s 
Verder vertelt Pieter Ursem van autobedrijf Peter Ursem over het repareren van accu’s van elektrische en hybride auto’s. In een van de weinige Accu Repair Centers in Europa verlengt Pieter Ursem het leven van de accu en dat komt weer ten goede aan het milieu. Zijn bedrijf heeft het officiële Erkend Duurzaam Certificaat ontvangen. 

Interactie
Presentator Robert-Jan Knook (ANP/BNR) leidt de middag en zal een interactieve sessie beleven met de drie gasten. Ook is er de mogelijkheid om als bezoeker vragen te stellen tijdens Duurzame Dates. In kleine groepjes krijgen de bezoekers tips en trics van de sprekers, zodat zij naar huis gaan met nieuwe inzichten op het gebied van duurzaamheid. Uiteraard wordt het event afgesloten met een duurzame borrel.

Locatie
Duurzame Dinsdag is 29 oktober vanaf 15.30 uur bij EcarACCU, De Factorij 26 in Zwaag. Toegang is 35 euro. Aanmelden kan via de website https://ondernemendwestfriesland.nl/ (https://ondernemendwestfriesland.nl/) 

Foto: Robert-Jan Knook

Edwin en Liesbeth ter Velde met fluitschip Edwin en Liesbeth ter Velde met fluitschip