Informatiemarkt ‘Een zorgeloze toekomst’ roept vragen op

Fractie Tonnaer wil weten waarom slechts een select gezelschap deelneemt

HOORNGIDS | Op 18 september hebben wij een artikel geplaatst over de gratis informatiemarkt ‘Een zorgeloze toekomst’ op 8 oktober in Grandcafé Turf. De avond wordt verzorgd door Abma Schreurs notarissen, hypotheekadviseurs van Westfriesgoed, adviseurs van de Rabobank en adviseurs van de Gemeente Hoorn. De Fractie Tonnaer wil weten waarom niet alle Hoornse notariskantoren, hypotheekadviseurs en banken uitgenodigd zijn om deel te nemen aan de informatiemarkt. Hieronder de vragen aan het college van B&W. 

Geacht College,
Onder leiding van de gemeente Hoorn wordt aanstaande dinsdag 8 oktober de informatiemarkt ‘Een zorgeloze toekomst’ georganiseerd. Wij vinden het opvallend dat naast de gemeente Hoorn slechts door één notariskantoor, één hypotheekadviseur en één bank aan de informatiemarkt wordt deelgenomen. Ten opzichte van vorig jaar is de bank als extra deelnemer toegevoegd aan de informatiemarkt. 
Door het geringe aantal deelnemers aan de markt wordt de indruk gewekt dat alleen deze drie bedrijven kennis hebben van levenstestament, overwaarde en blijver-leningen. Door het selecte gezelschap van deelnemers kan het beeld ontstaan dat de gemeente Hoorn met deze drie bedrijven een speciale relatie heeft of zijn uitverkoren tot beste van Hoorn. 
Fractie Tonnaer vindt het organiseren van de informatiemarkt ‘Een zorgeloze toekomst’ een goed initiatief, maar verwacht dat zonder uitzondering alle Hoornse notariskantoren, banken en hypotheekadviseurs, moeten kunnen deelnemen aan de informatiemarkt. 
Omdat de informatiemarkt zich vooral richt op ouderen vinden wij het vanzelfsprekend dat ook zorg- en ouderenorganisaties en bedrijven gespecialiseerd op het terrein van woonverbeteringen als deelnemers worden uitgenodigd. 

Wij stellen u de volgende vragen:
1. Waarom heeft de gemeente Hoorn niet alle Hoornse notariskantoren, hypotheekadviseurs en banken uitgenodigd om deel te nemen aan de informatiemarkt?
2. Wilt u t.b.v. de informatiemarkt ‘Een zorgeloze toekomst’ 2020 alle Hoornse notariskantoren, banken en hypotheekadviseurs voortaan uitnodigen?
3. Vindt u het een goede suggestie om voor de informatiemarkt 2020 tevens uit te nodigen alle ouderen- en zorgorganisaties en gespecialiseerde bedrijven in domotica-systemen en andere woonverbeteringen?
4. Vindt u het organiseren van een informatiemarkt een kerntaak van de gemeente of meer een taak voor de deelnemende organisaties en bedrijven?

In afwachting van uw beantwoording.
Vriendelijke groet, namens Fractie Tonnaer,
Nico Oudheusden, gemeenteraadslid.

Informatiemarkt zorgeloze toekomst Informatiemarkt zorgeloze toekomst