Fietstunneldrama Bangert & Oosterpolder

Ontsluiting van Hoornse nieuwbouwwijk blijft zorgenkind 

HOORNGIDS | De bouw van de fietstunnel tussen Bangert & Oosterpolder en bedrijventerrein Zevenhuis is geruime tijd geleden voltooid. De tunnel is echter sinds de oplevering niet in gebruik genomen omdat er simpelweg geen fietspaden heen leiden. Wel wordt erover gesproken, maar juist dat is een extra reden tot zorg voor de bewoners vanwege de mogelijke keus die het college van B&W van Hoorn gaat maken. De Fractie Tonnaer heeft daar vragen over gesteld aan het college. 


Geacht College,
De bouw van de fietstunnel tussen Bangert-Oosterpolder en bedrijventerrein Zevenhuis is voltooid. Ondanks dat is de tunnel nog steeds buiten gebruik, omdat de fietspaden van en naar de tunnel ontbreken. Bewoners van Bangert-Oosterpolder maken zich in toenemende mate zorgen over de mogelijke keus die het college B&W maakt voor het fietspad naar de fietstunnel. De vraag is: voor welk traject kiest het college? Waarschap, Vredemaker, Marowijne of Strip? 
Enkele maanden geleden heeft het college laten weten na de zomer 2019 bekend te maken voor welke fietsroute naar de fietstunnel wordt gekozen. Onze fractie heeft de indruk dat, zonder vroegtijdig overleg met de bewoners van Bangert-Oosterpolder, het college zelf een tracé zal kiezen. Fractie Tonnaer dringt er op aan om, voorafgaande aan een keuze, eerst te overleggen met de wijk- en buurt bewoners, de werkgroep Verkeer en bewonersoverleg OLBO over de meest geschikte route van en naar de fietstunnel. Alleen door tijdig betrekken van en laten meedenken door wijk- en buurtbewoners ontstaat draagvlak voor deze keuze.
Volgens artikel 36 van het RvO stellen wij de volgende vragen:

1. Hoe en wanneer gaat het college in overleg met wijk- en buurtbewoners en wijkorganisaties Bangert-Oosterpolder over de fietsroute van en naar de fietstunnel? 
2. Wanneer wilt u het fietspad aansluiten op de fietstunnel tussen bedrijventerrein Zevenhuis en Bangert-Oosterpolder?

Vriendelijke groet,
namens Fractie Tonnaer w.o. Norbert de Vries (lid raadscommissie) ,
Roger Tonnaer,
gemeenteraadslid 

Fietstunnel B&O vanaf B&O Fietstunnel B&O vanaf B&O
Fietstunnel B&O vanaf B&O 3 Fietstunnel B&O vanaf B&O 3
Fietstunnel B&O vanaf Zevenhuis close up Fietstunnel B&O vanaf Zevenhuis close up