Resultaten voetbalclubs regio Hoorn zondag 6 oktober

06-10-2019

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen en Ruurd Barendsen zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

CURIEUS DOELPUNT LEVERT ZWALUWEN’30 ÉÉN PUNT OP (1-1) TEGEN WV-HEDW

Zwaluwen’30 heeft in de thuiswedstrijd tegen WV-HEDW een moeizaam punt binnengehaald. De allereerste kans in de wedstrijd was voor de spits van Zwaluwen’30 in de eerste minuut. Een struikelende verdediger zorgde ervoor dat Pieter Koopman een vrije bal had voor de keeper. Zijn schot verdween langs de verkeerde kant van de paal bij WV-HEDW. De eerste tien minuten waren voor een gevaarlijker Zwaluwen’30. Na deze inleidende periode nam WV-HEDW het initiatief over en moest de verdediging van Zwaluwen’30, met aan het hoofd keeper Dirk Bakker, alle zeilen bijzetten om de snelle aanvallers van WV-HEDW van zich af te houden. In de 11e minuut een kopbal van dichtbij, na een corner welke prima verwerkt werd door Dirk Bakker. In de 13e minuut een vervelende stuiterbal, welke met moeite naast gewerkt kon worden door Bakker. Een minuut later leek het 0-1 te worden; uit een corner werd de bal door de spits van WV-HEDW in het doel gewerkt. Gelukkig had de goed leidende scheidsrechter Nurettin Eren gezien dat de bal met een arm in het doel werd geduwd. Het leverde de spits een gele kaart op. In de 16e minuut een bal, die er bij de eerste paal in dreigde te gaan; wederom een prima reagerende Dirk Bakker. Hij kon de bal nog net over de achterlijn werken. In de 21e minuut was het raak; de snelle Mick van Moerkerk speelde vanaf links een paar spelers uit in de zestien van Zwaluwen’30 en besloot met een rollertje van dichtbij in de rechterbenedenhoek (0-1). Aanvallend had Zwaluwen’30 in deze periode niet veel in te brengen. Wel was hierna het middenveld en de achterhoede van Zwaluwen’30 attenter op doorkomende spelers van WV-HEDW en werd het spel vaker naar de overzijde verplaatst. Een prima mogelijkheid was er voor Zwaluwen’30 in de 41e minuut. Een prima vrije trap vanaf links door Jouke Huitema werd door diverse spelers van Zwaluwen’30 voor het doel van WV-HEDW gemist en zo ging een grote kans op een gelijke stand bij de rust verloren.

Na de rust was Alpay Alarslan vervangen door Joost Feld (46e minuut). Het eerste kwartier na rust hielden beiden partijen elkaar in evenwicht. Thomas Hand verving Yannick Kuijpers in de 56e minuut. Dan het curieuze wedstrijd moment in de 59e minuut. Joey Papamelodias stond nog ruim op zijn eigen helft als hij bedenkt (en ziet) dat de doelman van WV-HEDW wel ver voor zijn doel staat. Het uitstekende schot was onderweg naar het doel van de terugsprintende doelman Nik Gabel van WV-HEDW. De bal daalde precies op het juiste moment voor Zwaluwen’30 onder de lat en zorgde voor een 1-1 tussenstand. Een perplex kijkende doelman, die mogelijk (ook) verblind werd door de laagstaande zon.

Vanaf dat moment was de wedstrijd meer in evenwicht. Beide partijen namen geen al te grote risico’s. Doelman Dirk Bakker tikte een verre bal over het doel tot corner. De prima aangesneden corner werd over gekopt. In de 69e minuut een kans voor Zwaluwen’30; een verre bal op linkerspits Joost Feld werd in de sprint goed meegenomen en Joost Feld gaf hierop een prima voorzet op Thomas Hand. Deze raakte de bal half en zo ging deze kans verloren. In de 74e minuut kwam Thomas Schaap voor Gani Meholli. In deze periode had de wedstrijd beslist kunnen zijn in het voordeel van Zwaluwen’30. In de 77e minuut werd Pieter Koopman aangetikt in het zestienmetergebied; penalty meende eenieder van Zwaluwen’30. De scheidsrechter deelde deze mening niet en liet doorspelen. Een minuut later (78e minuut) één van de inmiddels bekende schoten (uit stand) van Jay van Ooijen; de bal knalde snoeihard, buiten bereik van de WV-HEDW-doelman, tegen de linkerstaander. De laatste actie kwam weer van Mick van Moerkerk van WV-HEDW. In de 90e minuut ontsnapte hij over links en kwam hij in de buurt van Zwaluwen’30-doelman Dirk Bakker. De bal eindigde in het zijnet.

Na afloop mocht doelman Dirk Bakker de bloemen als Man of the Match in ontvangst nemen. Vastgesteld kon worden dat beide partijen uiteindelijk niet echt tevreden waren met deze puntendeling. Volgende week de uitwedstrijd naar/tegen promovendus Monnickendam.

===================================================

Hollandia wint ook van Quick’20 2-1

Op zaterdagavond speelde Hollandia tegen Quick’20 uit Oldenzaal een goede wedstrijd tegen een sterke tegenstander. De wedstrijd werd in het Julianapark door ruim 300 toeschouwers gevolgd, waaronder diverse oud-eerste elftal spelers. Zij kregen door de beide ploegen een spannende wedstrijd voorgeschoteld. De eerste helft was een kwestie van aftasten, beide ploegen speelden soms ook slordig met foute passes. Gaandeweg begon de strijd. Hollandia kreeg de meeste kansen maar ook Quick’20, snel in de omschakeling, bracht gevaar voor de Hollandia verdediging. Toch moesten de Hollandia-supporters lang wachten op een doelpunt. Bart Spil kreeg een enorme kans vlak voor rust, de bal werd echter niet vol geraakt en zag zijn schot geblokt. Door slecht uitverdedigen van Quick’20 kwam de bal in de voeten van Mukthar Suleiman die daar wel raad mee wist en met een droge knal in de 45e minuut de verdiende 1-0 op het scorebord bracht.

De tweede helft moest Hollandia vaak het middenveld prijsgeven. Echter de solide verdediging bleef overeind. Door de geboden ruimte kreeg de snelle voorhoede van Hollandia diverse kansen. In de 60e minuut na een snelle omschakeling was het de hardwerkende Bart spil die 2-0 op zijn schoen had. Via een lob passeerde hij doelman Wesley van Houten, doch de lat belemmerde dat. Een kwartier later werd via een crosspass van Milan Vissie weer Bart Spil vrijgespeeld, deze maal bracht hij Hollandia op een 2-0 voorsprong. Quick’20 zette in het laatste kwartier alles op alles om minimaal gelijk te komen met Hollandia. Joey Wiese hield in deze alarmfase Hollandia met knappe reddingen op de been. Hij moest pas capituleren in blessuretijd en werd gepasseerd door een strafschop,die knap werd genomen door Jip Kemna. Meteen na de genomen strafschop floot de uitstekende scheidsrechter R. Weiland voor het einde van de wedstrijd.

De volgende wedstrijd brengt Hollandia zondag 13 oktober weer naar Meppel waar de lastige uitwedstrijd tegen MSC/Amslod wacht. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur.

Always Forward - De Valken 3-2

Hollandia T – Westfriezen gestaakt bij 1-2

SEW - De Blokkers 3-1

HSV Sport - Kwiek ’78 2-6

VVW - Hauwert ’65 1-3

Spartanen - West Frisia 2-1

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.

Hollandia - Quick '20 06102019 (2) Hollandia - Quick '20 06102019 (2)