Voetbalverslagen wedstrijden 5/10 en 6/10

07-10-2019

HOORNGIDS | De voetbalverslagen van afgelopen weekend, met mededwerking van diverse verslaggevers.

Always Forward – De Valken   3 – 2
Always Forward heeft, na de afgelaste wedstrijd van vorige week tegen Woudia, in de derde speelronde de draad weer opgepakt met een thuiszege tegen De Valken. De bezoekers hebben een teleurstellend seizoen 2018/19 achter de rug, waarin zij in de degradatiezone eindigden na diverse seizoenen heel lang om de hoofdprijzen te hebben meegedaan. Gegeven de ruime zege van De Valken tegen Woudia (5–2) en taaie tegenstand die de ploeg Forward bood, hetgeen overigens vrijwel altijd het geval is, lijkt het erop dat het de ploeg uit Hem/Venhuizen dit seizoen weer beter zal vergaan.

In vergelijking met de beginopstelling van de wedstrijd tegen Kwiek ’78 was de geschorste Barry Rageh vervangen door Mike Apostol en nam Lucas Vaerewijck de plaats in van Caio Chooccarelli. Verder bleef de opstelling ongewijzigd.

Strijdlust
Aan strijdlust en inzet was er geen gebrek. Beide ploegen staken heel veel energie in de wedstrijd. In de beginfase deden de meeste gevaarlijke momenten zich voor bij het Valken-doel. In de derde minuut kwam Anfernee Blanker met een solo door het centrum heel ver, maar de laatste groen-rode verdediger op zijn weg naar het doel wist hem te stuiten. Bij een Forward-aanval over rechts, via Patrick Bruijns en Tom de Weerd bracht doelman Groot redding en even later kreeg de Valken-doelman assistentie op de doellijn toen een van zijn verdedigers een inzet van Delaney van Schagen uit een corner van links uit het doel hield. De counter van De Valken leverde een voorzet van rechts op, waaruit de bal net buiten bereik van de beoogde spits bleef en Luuk Weel zich over de bal kon ontfermen.
Na een inworp werd Mike Apostol in de elfde minuut met een steekbal richting Valken-doel gestuurd. Zijn inzet ging via doelman Groot en de paal naast. Diezelfde doelman onderschepte even later een dieptepass op Quinten Gorissen en een 20-m schot van Mike Apostol. Aan de andere kant van het veld werd tussen deze momenten door een Valken-aanval afgerond met een kopbal die op het net van Luuk Weels doel belandde. Een vrije trap voor de bezoekers zorgde voor gevaar bij het Forward-doel toen de bal werd doorgekopt en ingeschoten, maar Ferris Inyamah stond in de baan van de bal.
Een tijdlang speelde het spel zich overwegend af op de speelhelft van Always Forward. Een fraaie counter leverde in de 29e minuut echter het openingsdoelpunt voor de thuisploeg op. Quinten Gorissen werd op rechts gelanceerd en na een 1–2-combinatie volgde een voorzet waarbij Lucas Vaerewijck met een overstapje Tom de Weerd in staat stelde de treffer voor zijn rekening te nemen (1–0). De bezoekers waren daarna gevaarlijk met een corner van links (bal weggeslagen door Luuk Weel en rebound smoort in het volle strafschopgebied) en een aanval over links waarbij de bal tweemaal werd breedgelegd, maar het schot uitbleef en Ferris Inyamah tenslotte opruiming kon houden.
In de 34e minuut mocht Cemil Zaal een vrije trap nemen op zo’n 25 meter van het Valken-doel, buiten de punt van het strafschopgebied. Zijn indraaiende bal bleek alles en iedereen, inclusief doelman Groot, te verrassen en via de binnenkant van de tweede paal belandde die in het net (2–0).
Een overmaat aan inzet leidde even later tot een harde botsing tussen Anfernee Blanker en Valken-speler Christian Wognum, die een fikse oplapbeurt behoefde voor hij verder kon spelen.
Mauro Robles Bello kon vijf minuten voor de rust over rechts op snelheid doorbreken. Doelman Groot verwerkte zijn eerste voorzet met de voet en de tweede bleef helaas buiten bereik van de Forward-aanvallers. Voor de rust waren de bezoekers nog tweemaal gevaarlijk: een schot uit een half afgeslagen voorzet vloog echter ver naast en de bij een vrije trap tot tweemaal toe in het Forward-strafschopgebied ingebrachte bal werd beide malen weer weggewerkt.

In de tweede helft, waarin de in kracht toenemende wind zijn invloed op het spel nog meer deed gelden, leverde de eerste de beste aanval van de bezoekers, door het centrum, de aansluitingstreffer op. Via een kluts belandde de bal voor de voeten van een spits die hem over Luuk Weel in het doel boogde (2–1). Een uitstekende ingreep van Anfernee Blanker voorkwam verder onheil voor Always Forward bij een dreigende Valken-doorbraak en Ferris Inyamah loste met een kopballetje op zijn doelman en een ferme kopbal bij een inswingende corner van de bezoekers twee gevaarlijke momenten op.
In de 57e minuut herstelde Forward de marge van twee treffers. Een uitbraak werd besloten met een voorzet waarbij de bal langs Lucas Vaerewijck ging en Mike Apostol kon inschieten. Doelman Groot pareerde het schot, waarna Quinten Gorissen de terugstuitende bal tegen het net werkte (3–1).
Riskant spel in de Forward-verdediging leidde enkele minuten later tot een vrije trap voor de bezoekers bij de cornervlag en de thuisploeg kwam goed weg toen de bal uit de voorzet tegen de lat werd gekopt.
Vasthouden van Mauro Robles Bello op zijn weg richting doel, een opstootje met twee gele kaarten als gevolg en een eveneens met geel bestrafte overtreding tegen Ferris Inyamah deden de gemoederen oplopen, maar de concentratie op het voetbal keerde snel terug.
De Valken voerde de druk op en Always Forward kon daar maar moeizaam onderuit komen. Als dat gebeurde werd de ploeg wel gevaarlijk. Tom de Weerd kreeg een doorgekopte bal van Quinten Gorissen, na een combinatie met Patrick Bruijns en Mauro Robles Bello, die hem in een kansrijke positie bracht, net niet onder controle. Een schot uit een voorzet van Lucas Vaerewijck verdween dankzij een kluts niet in het Valken-doel. Ferris Inyamah blokkeerde aan de andere kant van het veld een schot van een vrijgespeelde Valken-spits. Inmiddels was Tibbe de Bruin in het veld gekomen voor Patrick Bruijns en werden Mauro Robles Bello en Tom de Weerd vervangen door Anthony Sabajo en Goos Barentsen. Goos Barentsen begon zijn optreden met een combinatie met Mike Apostol waarna het schot uit zijn voorzet door doelman Groot werd gekraakt en een Valken-verdediger opruiming kon houden.

Slotoffensief
Het slotoffensief van de bezoekers, onderbroken door een schot van Tibbe de Bruin dat voorlangs het Valken-doel ging, leverde een 16-meter-schot en een kopbal uit een corner op (beide verdwenen over Luuk Weels doel) en in de slotminuut van de reguliere speeltijd een strafschop toen een schot van dichtbij tegen de arm van Ferris Inyamah belandde. Deze werd onhoudbaar binnengeschoten (3–2).
De blessuretijd werd grotendeels gevuld door ….. een blessure. Goos Barentsen, toch al in het bezit van een indrukwekkende blessurelijst, werd ongelukkig door het hoofd van een Valken-speler hard tegen zijn neus getroffen en er waren twee verzorgers nodig, inclusief die van De Valken, om het bloeden te stoppen. Nader onderzoek zal de aard van de blessure moeten uitwijzen.
De meest opvallende resultaten van de wedstrijden die zondag in de vierde klasse C zijn gespeeld, zijn wel het puntverlies van koploper Strandvogels in eigen huis tegen St George en de 2–6 thuisnederlaag van HSV Sport tegen Kwiek ’78. St George kwam, net als Always Forward en De Valken, pas voor de tweede keer in actie in de lopende competitie en de ploeg gaf de 0–6 overwinning in en tegen Berkhout een waardig vervolg.
HSV Sport leek zich vorige week met de 1–2 zege uit tegen RKEDO hersteld te hebben van de verrassende thuisnederlaag tegen Sporting Andijk in de eerste speelronde, maar dat vermoeden bleek niet helemaal juist te zijn. Kwiek op zijn beurt bevestigde, zoals tegen Always Forward ook al te zien was, dat de ploeg onder leiding van Stacey Majoor tot heel wat meer in staat is dan in voorgaande seizoenen.
Forward is nu de enige ploeg in de poule zonder puntverlies; dat moesten de mannen maar eens lange tijd zo houden.

===================================================
Zwaluwen ’30 - WV-HEDW 1-1
Zwaluwen’30 heeft in de thuiswedstrijd tegen WV-HEDW een moeizaam punt binnengehaald. De allereerste kans in de wedstrijd was voor de spits van Zwaluwen’30 in de eerste minuut. Een struikelende verdediger zorgde ervoor dat Pieter Koopman een vrije bal had voor de keeper. Zijn schot verdween langs de verkeerde kant van de paal bij WV-HEDW. De eerste tien minuten waren voor een gevaarlijker Zwaluwen’30. Na deze inleidende periode nam WV-HEDW het initiatief over en moest de verdediging van Zwaluwen’30, met aan het hoofd keeper Dirk Bakker, alle zeilen bijzetten om de snelle aanvallers van WV-HEDW van zich af te houden. In de 11e minuut een kopbal van dichtbij, na een corner welke prima verwerkt werd door Dirk Bakker. In de 13e minuut een vervelende stuiterbal, welke met moeite naast gewerkt kon worden door Bakker. Een minuut later leek het 0-1 te worden; uit een corner werd de bal door de spits van WV-HEDW in het doel gewerkt. Gelukkig had de goed leidende scheidsrechter Nurettin Eren gezien dat de bal met een arm in het doel werd geduwd. Het leverde de spits een gele kaart op. In de 16e minuut een bal, die er bij de eerste paal in dreigde te gaan; wederom een prima reagerende Dirk Bakker. Hij kon de bal nog net over de achterlijn werken. In de 21e minuut was het raak; de snelle Mick van Moerkerk speelde vanaf links een paar spelers uit in de zestien van Zwaluwen’30 en besloot met een rollertje van dichtbij in de rechterbenedenhoek (0-1). Aanvallend had Zwaluwen’30 in deze periode niet veel in te brengen. Wel was hierna het middenveld en de achterhoede van Zwaluwen’30 attenter op doorkomende spelers van WV-HEDW en werd het spel vaker naar de overzijde verplaatst. Een prima mogelijkheid was er voor Zwaluwen’30 in de 41e minuut. Een prima vrije trap vanaf links door Jouke Huitema werd door diverse spelers van Zwaluwen’30 voor het doel van WV-HEDW gemist en zo ging een grote kans op een gelijke stand bij de rust verloren.

Na de rust was Alpay Alarslan vervangen door Joost Feld (46e minuut). Het eerste kwartier na rust hielden beiden partijen elkaar in evenwicht. Thomas Hand verving Yannick Kuijpers in de 56e minuut. Dan het curieuze wedstrijd moment in de 59e minuut. Joey Papamelodias stond nog ruim op zijn eigen helft als hij bedenkt (en ziet) dat de doelman van WV-HEDW wel ver voor zijn doel staat. Het uitstekende schot was onderweg naar het doel van de terugsprintende doelman Nik Gabel van WV-HEDW. De bal daalde precies op het juiste moment voor Zwaluwen’30 onder de lat en zorgde voor een 1-1 tussenstand. Een perplex kijkende doelman, die mogelijk (ook) verblind werd door de laagstaande zon.
Vanaf dat moment was de wedstrijd meer in evenwicht. Beide partijen namen geen al te grote risico’s. Doelman Dirk Bakker tikte een verre bal over het doel tot corner. De prima aangesneden corner werd over gekopt. In de 69e minuut een kans voor Zwaluwen’30; een verre bal op linkerspits Joost Feld werd in de sprint goed meegenomen en Joost Feld gaf hierop een prima voorzet op Thomas Hand. Deze raakte de bal half en zo ging deze kans verloren. In de 74e minuut kwam Thomas Schaap voor Gani Meholli. In deze periode had de wedstrijd beslist kunnen zijn in het voordeel van Zwaluwen’30. In de 77e minuut werd Pieter Koopman aangetikt in het zestienmetergebied; penalty meende eenieder van Zwaluwen’30. De scheidsrechter deelde deze mening niet en liet doorspelen. Een minuut later (78e minuut) één van de inmiddels bekende schoten (uit stand) van Jay van Ooijen; de bal knalde snoeihard, buiten bereik van de WV-HEDW-doelman, tegen de linkerstaander. De laatste actie kwam weer van Mick van Moerkerk van WV-HEDW. In de 90e minuut ontsnapte hij over links en kwam hij in de buurt van Zwaluwen’30-doelman Dirk Bakker. De bal eindigde in het zijnet.
Na afloop mocht doelman Dirk Bakker de bloemen als Man of the Match in ontvangst nemen. Vastgesteld kon worden dat beide partijen uiteindelijk niet echt tevreden waren met deze puntendeling. Volgende week de uitwedstrijd naar/tegen promovendus Monnickendam.
Hollandia wint ook van Quick’20 2-1
Op zaterdagavond speelde Hollandia tegen Quick’20 uit Oldenzaal een goede wedstrijd tegen een sterke tegenstander. De wedstrijd werd in het Julianapark door ruim 300 toeschouwers gevolgd, waaronder diverse oud-eerste elftal spelers. Zij kregen door de beide ploegen een spannende wedstrijd voorgeschoteld. De eerste helft was een kwestie van aftasten, beide ploegen speelden soms ook slordig met foute passes. Gaandeweg begon de strijd. Hollandia kreeg de meeste kansen maar ook Quick’20, snel in de omschakeling, bracht gevaar voor de Hollandia verdediging. Toch moesten de Hollandia-supporters lang wachten op een doelpunt. Bart Spil kreeg een enorme kans vlak voor rust, de bal werd echter niet vol geraakt en zag zijn schot geblokt. Door slecht uitverdedigen van Quick’20 kwam de bal in de voeten van Mukthar Suleiman die daar wel raad mee wist en met een droge knal in de 45e minuut de verdiende 1-0 op het scorebord bracht.
De tweede helft moest Hollandia vaak het middenveld prijsgeven. Echter de solide verdediging bleef overeind. Door de geboden ruimte kreeg de snelle voorhoede van Hollandia diverse kansen. In de 60e minuut na een snelle omschakeling was het de hardwerkende Bart spil die 2-0 op zijn schoen had. Via een lob passeerde hij doelman Wesley van Houten, doch de lat belemmerde dat. Een kwartier later werd via een crosspass van Milan Vissie weer Bart Spil vrijgespeeld, deze maal bracht hij Hollandia op een 2-0 voorsprong. Quick’20 zette in het laatste kwartier alles op alles om minimaal gelijk te komen met Hollandia. Joey Wiese hield in deze alarmfase Hollandia met knappe reddingen op de been. Hij moest pas capituleren in blessuretijd en werd gepasseerd door een strafschop,die knap werd genomen door Jip Kemna. Meteen na de genomen strafschop floot de uitstekende scheidsrechter R. Weiland voor het einde van de wedstrijd.
De volgende wedstrijd brengt Hollandia zondag 13 oktober weer naar Meppel waar de lastige uitwedstrijd tegen MSC/Amslod wacht. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur.

Always Forward - De Valken 3-2
Hollandia T – Westfriezen gestaakt bij 1-2
SEW - De Blokkers 3-1
HSV Sport - Kwiek ’78 2-6
VVW - Hauwert ’65 1-3
Spartanen - West Frisia 2-1

Always Forward - De Valken 6 oktober 2019 Always Forward - De Valken 6 oktober 2019