Verkeersmaatregelen op Westerdijk in Hoorn

Hoogheemraadschap werkt aan stabilisatie kletsnatte Westerdijk

HOORNGIDS | In de nacht van donderdag 10 oktober op vrijdag 11 oktober is om 02.00 uur het sein ’stabiel’ gegeven bij de Westerdijk in Hoorn. Er zijn 100 big bags met zand onderaan de dijk neergezet. Het gewicht geeft een tegendruk die verdere vervorming van de dijk moet voorkomen.

Om bij de locatie te kunnen komen heeft het hoogheemraadschapo helaas tien knotwilgen moeten verwijderen. Om de dijk te ontlasten geldt er sinds donderdagavond een verbod voor zwaar verkeer op de dijk. Vooralsnog kunnen auto’s en fietsers van de dijk gebruik blijven maken. Alleen het deel van de dijk met de scheur in het wegdek is afgezet waardoor de weg daar deels versmald is. Ook geldt er daar een snelheidsbeperking van 30 km/uur. Inwoners wordt opgeroepen om voor de verkeersveiligheid zoveel mogelijk een andere route te kiezen.

Geen acuut gevaar
Er is nu geen acuut gevaar, de veiligheid van de dijk is niet in het geding. De medewerkers van het hoogheemraadschap houden de dijk ter plaatse goed in de gaten. Ook zijn er meetinstrumenten geplaatst, waarmee de scheurvorming wordt gevolgd en wordt de natheid van de dijk gemeten en eventuele verdere vervorming van de dijk. Dijkspecialisten werken ondertussen aan een plan om wegdek en onderliggend dijkdeel te repareren. Als het nodig is worden aanvullende maatregelen genomen.

Westerdijk werkzaamheden Westerdijk werkzaamheden

Reacties
Reactie: (H. Spanger)
11-10-2019, 15:39
Honderden jaren geen problemen, nu is er een geul gebaggerd richting Galgenbocht en wordt er zand opgespoten en een stuk dijk verzakt. En dan zou deze verzakking door de regen komen? Kom nou! Denk eens aan het instorten van de loswal bij Uitdam!