D66 draagt Arthur Helling voor als nieuwe wethouder Hoorn

11-10-2019

HOORNGIDS | De fractie van D66 Hoorn draagt Arthur Helling (51) voor als nieuwe wethouder en opvolger van Ben Tap. Tap maakte eerder deze maand bekend op te stappen. Met de komst van Helling kiest D66 voor de terugkeer van een van de meest ervaren politici van de stad. De voordracht van Helling aan de Hoornse gemeenteraad zal plaatsvinden op 29 oktober, gelijktijdig met het afscheid van Ben Tap. 

Arthur Helling maakte al op jonge leeftijd in 1994 zijn debuut als raadslid voor D66. Die taak heeft hij met een enkele onderbreking tot 2018 uitgevoerd. Van 2002 tot 2006 was hij al een periode wethouder. 

Ervaring
Fractievoorzitter Arwin Rood is blij met de komst van Helling en met de ondersteuning vanuit de lokale afdeling van D66 Westfriesland. “Arthur brengt een berg aan ervaring mee, en is als geen ander in staat om zich de huidige dossiers snel eigen te maken. Hij kent zijn weg in het stadhuis en is daarmee de ideale kandidaat om op deze rijdende trein te springen.” 
Ook de ondersteuning vanuit de lokale afdeling van D66 Westfriesland kan op de goedkeuring van de fractievoorzitter rekenen. “Ik ben heel blij dat de zaken bij ons intern zo gestructureerd zijn dat er een voor de leden transparante sollicitatieprocedure zo snel geëffectueerd kan worden. Dankzij de inzet van de wethouders-kandidaten-commissie zijn we in staat om snel een goede kandidaat voor te dragen. Daar ben ik trots op”, aldus Rood. 

Grote eer
Arthur Helling kijkt uit naar zijn terugkeer in het Hoornse college: “Na 11 jaar bedrijfsleven vind ik het een grote eer om als Horinees de stad en haar publiek belang weer te dienen en met mijn ervaring bij te dragen aan alle grote uitdagingen en veranderingsprocessen waar de gemeente invulling aan moet geven in de komende jaren.”

Arthur Helling Arthur Helling