Hovocubo mist ook in laatste wedstrijd stootkracht

Overwicht in beide laatste wedstrijden niet uitgedrukt in winst

HOORNGIDS | Net als in de wedstrijd tegen de ploeg uit Kosovo slaagde Hovocubo er niet in  om het overwicht te belonen met doelpunten in de wedstrijd tegen de Franse kampioen Toulon Elite Futsal. Er werd gerust met een 1-0 achterstand. Door de in de tweede helft opgelopen achterstand om te zetten naar een draaglijker stand op het scorebord werd wederom gegokt op powerplay: spelen zonder vaste keeper. Er werd met alle middelen gepoogd de stand gelijk te trekken, maar ook in deze wedstrijd had het slechts tot gevolg dat het de tegenstander zeer makkelijk werd gemaakt de score uit te breiden. 

De eerste helft werd afgesloten met een 1-0 achterstand, maar op basis van het vertoonde spel mocht Hovocubo terecht hopen de zaken recht te zetten en met minimaal een punt de strijd af te ronden. Na een prachtige aanval leek dat ook te gebeuren: Bouyouzan scoorde de 1-1 en het wachten was op een voorsprong. 

Kansen weggeven
Zonder tot echt hoogstaand spel te komen werd de Franse kampioen door Hovocubo in de gelegenheid gesteld om weer op voorsprong te komen. Een van de gemaakte fouten werd genadeloos afgestraft, waardoor er weer tegen een achterstand werd aangekeken (2-1). Amir Molkarai zorgde vlak daarna voor enige opwinding door op de paal te schieten, waarna een langdurig offensief van Hovocubo niet leidde tot het gewenste resultaat. Wel een overwicht, maar de doelpunten bleven uit. Dat gold niet voor de Fransen. Zij buitten een in de schoot geworpen mogelijkheid weer uit, zodat Hovocubo met nog weinig speelminuten te gaan tegen een 3-1 stand aankeek. 

Powerplay weinig succesvol
Coach Sander van Dijk besloot alles op alles te zetten door powerplay te spelen. Maar net als in de wedstrijd tegen de kampioen van Kosovo leidde deze Russische roulette slechts tot meer tegendoelpunten. De Fransen konden van afstand nog twee goals bijschrijven en met dit teleurstellende resultaat weet Hovocubo waar het internationaal staat. In ieder geval niet bij de absolute top. Daarvoor ontbrak het dit team aan stootkracht. Een permanent overwicht hebben betekent niet automatisch een wedstrijd winnend afsluiten.

Toulon Elite Futsal - Hovocubo Toulon Elite Futsal - Hovocubo
Toulon - Hovocubo in Minsk 12 oktober 2019 Toulon - Hovocubo in Minsk 12 oktober 2019