Resultaten voetbal regio Hoorn 12/10 en 13/10

Zie video interview Dennis van Trigt

HOORNGIDS | Video: Interview Dennis van Trigt (https://youtu.be/fsE_aK-lQpU) Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

De Zouaven - Fortuna Wormerveer 2-0
De Zouaven heeft een nuttige en verdiende overwinning behaald op Fortuna Wormerveer. In de eerste helft waren er veel kansen voor De Zouaven. Maar doelpogingen van Dennis van Trigt, Roy Jansen, Fabrizio Kruislang en Shem Broersma gingen naast, over of werden gestopt door Halil Sulzulmus. De doelman van Fortuna Wormerveer hield tot dan zijn ploeg op 0-0. Wat tevens de ruststand was.
Na rust hetzelfde beeld. De Zouaven dat aanviel, maar wederom stuitte op doelman Sulzulmus. Foruna Wormerveer werd fanatieker aangemoedigd door hun trainer/ Coach  Juan Fernandez Coto, die een verleden heeft gehad bij De Zouaven. Het werd fysiek van hun kant iets steviger. En dit resulteerde bijna tot 0-1, maar doelman Patrick Schooneman stompte de ballen resoluut weg uit zijn domein.
Aan de andere kant was het telkens Dennis van Trigt die kansen creëerde. In de 80e minuut was het eindelijk raak. Yunus Bacaksiz (voorheen West-Frisia), in het veld gekomen voor Thijs Jansen, speelde de bal goed vrij en zette voor. Dennis van Trigt hoefde alleen zijn voet er tegenaan te zetten, 1-0. Even later was het precies omgekeerd. Toen speelde Dennis van Trigt de bal goed vrij en kon Yunus Bacaksiz het doel niet missen: 2-0.
Na afloop spraken wij met Dennis van Trigt (zie de beelden).

==================================================

Monnickendam – Zwaluwen’30 7-3
Zwaluwen’30 werd bij Monnickendam op alle fronten afgetroefd. Vanaf het begin was Monnickendam het gevaarlijkste team dat met alle inzet streed tegen een tegenstander die de wedstrijd duidelijk te licht opvatte. Al in de vijfde minuut ontsnapte Zwaluwen’30 toen Kid Ronday de bal uit een goede voorzet net niet tussen de palen kon krijgen. Dit had al de 1e wake-up call voor de Horinezen moeten zijn.
In de 8e minuut werd het dan toch al 1-0. Vrij vanaf links werd de bal voorgegeven en simpel binnengetikt. In de 19e minuut werd het 1-1 door een vrije trap van Jouke Huitema die door Joost Feld werd afgerond met een strak schot. In de 22e minuut was het alweer 2-1. Nu vanaf rechts werd de bal voorgegeven en bij de tweede paal vrij ingekopt. Mircle Elstak probeerde in de 27e minuut een lob , welke in handen kwam van de Monnickendam keeper. In de laatste minuut voor rust werd het 3-1. Op het middenveld werd de bal simpel ingeleverd en onmiddellijk verlengd tot een doelpunt. Gezien het spel tot dan had je als Zwaluwen’30 supporter niet het gevoel dat een en ander te repareren was in de tweede helft. Daarvoor was het spel van Zwaluwen’30 te weinig agressief en doordacht, met veel lange ballen naar voren getrapt.

Na de thee
Na de rust was het in de 54e minuut definitief over en uit voor Zwaluwen’30. Uit een corner werd de bal bij de tweede paal simpel binnengekopt voor de 4-1 en ook daarna bleef het initiatief bij Monnickendam. In minuut 61 werd het door een strak schot over de keeper 5-1. In de 66e minuut maakte Pieter Koopman nog de 5-2 , waarna Monnickendam in de 78 minuut een penalty krijgt en benut voor de 6-2. In de 82e minuut verlengde Pieter Koopman een vrije trap met zijn hoofd voor de 6-3 .Terwijl de einduitslag van 7-3 in de 92e minuut tot stand kwam door een verre en mooie vrije trap van Donny Reugebrink van Monnickendam.
Zwaluwen’30 zal zich moeten bezinnen en herpakken want op deze wijze een wedstrijd zo te verliezen is alarmerend. Zwaluwen’30 heeft nu 4 punten uit 4 wedstrijden. Hetzelfde aantal als vorig seizoen na vier wedstrijden en toen eindigde Zwaluwen’30 alsnog op een 4e plaats in de eindrangschikking.
Volgende week een nieuwe kans thuis tegen FC De Bilt.

Westfriezen - VVS ’46 1-0
De Blokkers - JVC 1-2
St. George - HSV Sport 1-2
Hauwert ’65 - Hugo Boys 4-2
Vios W - Spartanen 3-2
Hollandia T - SEW 2-2

Live uitzending van´Sport op zondag´ ’s zondags van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.