De Westfriese Uitdaging in de praktijk

Nieuw camerasysteem voor De Baanbreker

HOORNGIDS | Bij de Baanbreker in Enkhuizen werden de laatste tijd veel spullen gestolen uit de winkel. Zelf lukte het ze niet om het camerasysteem te repareren. Ze zochten contact met de Westfriese Uitdaging met de oproep voor een technisch persoon die dat wel zou lukken. Connection Systems uit Venhuizen bood een oplossing die boven de verwachting uitsteeg.

De Baanbreker biedt korte en langdurige professionele begeleiding aan mensen met psychische klachten of een beperking. Dit doen zij onder andere op de dagbestedingslocatie in Enkhuizen waar zij samen met cliënten zelfgemaakte artikelen verkopen. Helaas constateerden zij dat er de laatste periode veel spullen werden gestolen uit de winkel. Het camerasysteem werkte al een tijdje niet meer. Via de Westfriese Uitdaging werd daarom contact gelegd met Connection Systems.

In eerste instantie werd gedacht aan een softwareprobleem. Monteur Jochem Feenstra van Connection System kon het probleem niet op locatie oplossen, dus nam hij alles mee naar het bedrijf. Daar kwam hij tot de conclusie dat het systeem sterk verouderd was. Daarom heeft Connection System een nieuwe computer geplaatst met nieuwe software en een aantal full-HD camera’s opgehangen. De Baanbreker is erg geholpen met deze oplossing.

Over de Westfriese Uitdaging

De Westfriese Uitdaging is een stichting die het bedrijfsleven koppelt aan maatschappelijke organisaties. Maatschappelijke organisaties zijn op zoek naar kennis of materialen en bedrijven willen graag maatschappelijk betrokken ondernemen. Dus in plaats van spullen weggooien bij bijvoorbeeld een verhuizing, worden verenigingen blij gemaakt. Of in plaats van paintballen tijdens een teamuitje, gaat een bedrijf klussen bij een dierenopvang. Alles is met gesloten beurs. In de vijf jaar dat de Westfriese Uitdaging al bestaat, zijn er al bijna 700 succesvolle verbindingen gelegd tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven. 

 

Foto: Jochem Feenstra van Connection System

 

Nieuw camerasyteem voor de Baanbreker Nieuw camerasyteem voor de Baanbreker