Live restauratie schuttersdoeken Westfries Museum

Bezoekers mogen ook zelf uitproberen hoe het retoucheren werkt

HOORNGIDS | De vier levensgrote schutterijstukken van Jan Albertsz Rotius zijn aan een onderhoudsbeurt toe. Restaurator Ronald de Jager is op 17, 18, 22, 24 en 25 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur in de Schutterijzaal aan het werk. Medewerkers van het museum geven doorlopend uitleg over wat Ronald de Jager doet. 

Dat gaat over de middelen waarmee een restaurator schoonmaakt, hoe je diepe krassen vult en waarom retoucheren zichtbaar blijft. Zij vertellen wat porcelijnaarde is en waarom er bijvoorbeeld konijnenhuid nodig is. Bezoekers mogen ook zelf op een grote kleurplaat uitproberen hoe het retoucheren werkt.

Kindermuseumcollege
Op woensdag 23 oktober om 14.00 uur is een KinderMuseumCollege in de stijl van Studio Snugger:  ‘Daar was laatst een Meisje Loos’. Educator Eugene Bakker vertelt  over meisjes aan boord van VOC schepen in de 17e eeuw. Dit college is gratis voor kinderen. Wel graag uiterlijk 20 oktober opgeven  bij educatie@wfm.nl (mailto:educatie@wfm.nl).
Het kindermuseumcollege begint 14.00 uur bij Westfries Museum en eindigt om 16.00 uur in de Boterhal.  Kijk voor meer informatie op https://www.maandvandegeschiedenis.nl/page/14823/daar-was-laatst-een-meidje-loos (https://www.maandvandegeschiedenis.nl/page/14823/daar-was-laatst-een-meidje-loos)

Restaurator Ronald de Jager WF Museum Restaurator Ronald de Jager WF Museum