Hoogste punt eerste flat Siriusstraat bereikt

Bouw tweede toren in volle gang

HOORNGIDS | Begin deze maand werd van de toren van de eerste te bouwen nieuwe flats aan de Siriusstraat het hoogste punt bereikt. De mannen van Stado Betonbouw hebben direct na de bouwvak het werk weer met hernieuwde energie ter hand genomen en zijn inmiddels doende om met dezelfde bouwwijze (zogeheten tunnelbouw) de tweede toren te realiseren. 

In de gerealiseerde woningen van de eerste flat is het een komen en gaan van bedrijven die daar hun werkzaamheden uitvoeren. Loodgieters, elektriciens, glaszetters en andere specialisten.  Aan de achterzijde is met een heel nieuw systeem gestart met de realisatie van de gevel. De bakstenen worden droog gestapeld (zonder voegspecie) en met elkaar verbonden door verbindingsstukken. Vervolgens wordt de gevel afgevoegd. Het voordeel van dit systeem is dat er op een simpele wijze bijzondere metselwerkpatronen kunnen worden gerealiseerd. 

Volgens planning
Dankzij de grote mate van voortvarendheid van Stado Betonbouw, verantwoordelijk voor de fundering alsmede de opbouw van de flats aan de Siriusstraat in Hoorn, verlopen de werkzaamheden geheel volgens planning. Dagelijks is een grote groep medewerkers van dit Alkmaarse bedrijf doende om de ruwbouw van de eerste nieuwe flat af te maken. Tevens is al begonnen met de tweede flat. 
Binnenkort zal de heiploeg beginnen met het heiwerk voor de derde flat. 

Siriusstraat 8 oktober 2019 Siriusstraat 8 oktober 2019
Siriusstraat eerste toren op hoogte Siriusstraat eerste toren op hoogte
Siriusstraat bakstenen gevels Siriusstraat bakstenen gevels