Spooknacht in Groene Kerkje Lambertschaag

Huiveringwekkende versie van De Gouden Nacht

HOORNGIDS | De écht donkere nachten die er waren voor de komst van de elektriciteit, de Gouden Eeuw en Halloween.. hoe breng je dit samen? Het Groene Kerkje doet dit met een Spooknacht van 26 op 27 oktober aanstaande. Een sleep-over met een opgedoken 17e eeuwse geschiedenis van de moord op een erfgename van een naburig huis....... begraven in het kerkje zelf. 
Zonder licht, want solidair met de landelijke Nacht van de Nacht (www.nachtvandenacht.nl (http://www.nachtvandenacht.nl)) is het echt aardedonker deze nacht, net als in de Gouden Eeuw. En legendes zongen rond bij kaarslicht. De Gouden Nacht van Medemblik krijgt een huiveringwekkende versie in Lambertschaag, maar Glühwein, gitaarmuziek en het vooruitzicht van een knapperig vers ontbijtje zullen de moed er in houden. Voor de dapperen onder ons, zelf matrasje en slaapzak meebrengen. Het wordt knus in de kerk.

Legendes
Als het in de Gouden Eeuw donker werd ging de dure olielamp niet aan, maar ging men elkaar verhalen vertellen. Lokale legendes werden zo overgedragen..... of geboren. Samen de nacht doorbrengen zoals toen, zonder t.v. of elektronika, met gitaarmuziek, warme wijn en een (zeer) spannend verhaal kan op 26 oktober in het Groene Kerkje in Lambertschaag.

Slapen in de kerk.
Ga deze nacht slapen in de Kerk van Lambertschaag met kaarslicht. Er zal een ontvangst zijn met gitaarmuziek en glühwein, daarna wordt rond middernacht een griezelverhaal, gebeurd in Lambertschaag in de Gouden Eeuw, verteld (met special effects) en als u - desondanks heerlijk - heeft geslapen op uw zelf meegebrachte matrasje zorgt de organisatie voor een ontbijtservice met vers gebakken broodjes.
Deelnemers wordt gevraagd zelf een matrasje en slaapzak (en eventueel een zaklamp) mee te brengen en een bijdrage van € 22,50 waarmee onderhoud van het 15e eeuwse kerkje gesteund wordt. De aanvang is om 22.00 uur, leeftijd 16+. Aanmelden via info@hetgroenekerkje.nl (mailto:info@hetgroenekerkje.nl).

Spooknacht Lambertschaag Spooknacht Lambertschaag