Basistraining voor Taalmaatjes bij Vrijwilligerspunt

Training start 31 oktober a.s.

HOORNGIDS | De afdeling Taalhuis van Vrijwilligerspunt heeft als doel zoveel mogelijk mensen met een taalachterstand te helpen met lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal. Taaltrainers en taalmaatjes spelen hierin een belangrijke rol. Om deze taalvrijwilligers goed voor te bereiden, start Vrijwilligerspunt op 31 oktober weer de Basistraining voor Taalvrijwilligers en er zijn nog plekken vrij.

 

Taaltrainer

Een op de negen mensen in West-Friesland in de leeftijd tussen 15 en 65 jaar is laaggeletterd. Dat kunnen anderstaligen zijn die zich de Nederlandse taal nog niet eigen hebben gemaakt. Maar ook mensen die in Nederland geboren en getogen zijn, maar een achterstand hebben in lezen, schrijven en spreken. De taaltrainer helpt deze mensen in groepsverband op een laagdrempelige manier de taal beter te beheersen.

 

Taalmaatje

De beste manier om de Nederlandse taal goed onder de knie te krijgen, is door veel te oefenen. En dat is veel leuker én makkelijker samen met een taalmaatje. Gezellig een-op-een praten over alledaagse dingen, elkaars cultuur, hobby’s, interesses, vrienden en familie. Lekker ongedwongen tijdens een kopje koffie aan de keukentafel, de dagelijkse boodschappen of een wandeling in het park. Juist door deze ongedwongen aanpak zorgt het taalmaatje ervoor dat de anderstalige meer vertrouwen krijgt en dat is belangrijk om de taal te leren spreken.

 

De basistraining

De basistraining voor Taalvrijwilligers duurt drie of vier dagdelen en start op 31 oktober van 13.30 – 16.30 uur.

Voor Taaltrainers duurt de training totaal vier dagdelen: 31 oktober, 7, 14 en 21 november.

De training voor Taalmaatjes duurt drie dagdelen: 31 oktober, 7 en 14 november. Tijdens de training wordt er stilgestaan bij allerlei verschillende zaken die komen kijken bij het begeleiden van iemand die beter wil spreken, lezen of schrijven. De basistraining vindt plaats bij Vrijwilligerspunt op de Maelsonstraat 20 in Hoorn.

 

Aanmelden Basistraining voor Taalvrijwilligers

Iedereen die interesse heeft in de basistraining kan zich aanmelden via taalhuis@vrijwilligerspunt.com (mailto:taalhuis@vrijwilligerspunt.com) of contact opnemen met de afdeling Taalhuis via 0229-21 64 99.

Taalmaatje1 Taalmaatje1
Vrijwilligerspunt logo Vrijwilligerspunt logo