Deel Grote Waal schrikt op van nachtelijke bom

Getuige filmt de betrokken jongeren

HOORNGIDS | Iets na vier uur vannacht is een groot deel van de bewoners van de Grote Waal uit hun slaap opgeschrikt door een hevige knal. Er was echter geen sprake van een gasontploffing, het bleek te gaan om heel zwaar vuurwerk. Een fietser die net rond die tijd de Grote Waal binnenreed vertelde dat hij zich te platter schrok.

”Je bent er niet op bedacht midden in de nacht. Het was over vieren, je denkt rustig te kunnen fietsen en hoort dan een verschrikkelijke dreun. Ik schrok me het lazarus. In de verte zag ik wel een groepje jongens lopen, dus dat verband was gauw gelegd.” 

Vlak daarop volgde een tweede ontploffing, waarop de fietser besloot dat het tijd was om zijn mobiele telefoon ter hand te nemen en maar eens te gaan filmen. Bang voor de jongeren waar hij pal tegenover ging staan was hij niet.

Slappe figuren
”Dat soort slappe figuren kan alleen maar ouwe vrouwtjes overvallen. En dan altijd met een groepje. Nooit alleen. Ze opereren altijd met meerdere personen. Eigenlijk zijn het hele zielige, slappe figuren. Ze hebben geen fluit te doen en gaan dan middenin de nacht de buurt wakker schrikken door een bom te gooien. Dan ben je toch niet goed bij je hoofd. Ze hebben die bommen gekocht en gaan dat dan bewust in het holst van de nacht ontsteken en vinden zichzelf dan heel stoer. Maar het zijn dus buitengewoon te beklagen, zielige en slappe figuren. Het loopt midden in de nacht met van die slappe dingen over hun hoofd volstrekt niets te doen. Hopend op een voorvalletje. Ze hoeven kennelijk niet op tijd hun bed uit om met een nuttige dagbesteding te beginnen. Het loopt dus gezamenlijk slappe rondjes te draaien in de eigen buurt en heeft geen idee wat ze moeten doen. Geen idee. Dan ben je toch reddeloos verloren.”

De fietser die niet met zijn eigen naam genoemd wil worden (”Die slappe figuren kennen altijd wel weer andere slappelingen die je banden dan gaan doorprikkern ofzo”) weet nog niet wat hij met het filmpje gaat doen. ”Eerst maar eens kijken hoe het eruit ziet”. 

Bom ontploft in de nacht Bom ontploft in de nacht