Double V wint goud op Nederlands Kampioenschap

20-10-2019

HOORNGIDS | Zaterdagavond is het Double V A-team uit Hoorn Nederlands Kampioen Latin formatiedansen geworden. Na enkele jaren afwezigheid was concurrent Dance Explosion uit Enschede weer op volle sterkte aanwezig om te strijden om de Nederlandse titel. Double V danste deze wedstrijd voor het eerst haar nieuwe show “The Final Countdown” en wist direct de jury te overtuigen. Met een duidelijk puntenvoordeel (24,063 om 22,063) ging het Hoornse team naar huis met de titel.

Hoofdtrainster Iris Bijleveld vertelt trots: ”Na het wereldkampioenschap in China vorig jaar december hebben wij als trainers een plan gemaakt om in 2019 wél de WK finale te halen. We kozen een nieuwe, uitdagende show, hebben keihard getraind en zijn ook op technisch gebied vooruit gegaan. Het is alsof ik naar een andere groep dansers kijk. We wisten dat we goed voorbereid waren, maar op een wedstrijd met eventuele zenuwen moet je het dan altijd nog laten zien. Dit is gelukt en daarmee is een geweldige stap gezet richting het WK 2019 op 7 december in Bremen.”

Ook het Double V B-team maakte na 5 jaar afwezigheid haar rentree op de Nederlandse dansvloer. Deze nieuwe groep waarin zelfs een danser van maar 11 jaar oud mee deed, steeg boven zichzelf uit en wist zo de harten van het publiek te veroveren.

Uitslag:

1. Double V A-team - Hoorn

2. DSV Dance Explosion - Enschede

3. Double V B-team - Hoorn

Double V kampioen Double V kampioen

Reacties
Reactie: (w van der beek)
21-10-2019, 10:03
Bewonderenswaardig al zo lang aan de top zijn. Zijn echt wel veel trainingsuurtjes in gaan zitten, Super gedaan